Panzanella

Suroviny 4 porce

4 plátky bílého chleba
3 rajčata
1 salátová okurka
1/2 červené cibule
lžíce nasekané bazalky
sůl
pepř
olivový olej
bílý vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky a dejte do misky se studenou vodou, do které přidáte 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po asi 2 hodinách vylovte.

  2. Chléb opečte nasucho, nakrájejte na čtverečky. Okurku na krájejte na půl kolečka, rajčata na měsíčky. Zeleninu smíchejte s chlebem, přidejte bazalku, osolte a opepřete.

  3. Zakápněte olivovým olejem a vinným octem, lehce promíchejte a dejte na hodinu do ledničky. Můžete z oleje, vinného octa, soli a pepře ušlehat jemný dresink.

Poznámka od kuchařky

Ideální jídlo pro babí léto, rajčata jsou pěkně vyzrálá a chutná a jídlo se jí vychlazené. Zkuste :)

Komentáře k receptu Panzanella

Tématické fráze: pansanella jak zbavit cibuli palcivosti panzaela salat panzanela panazanela recept na salat panzanela pansanella recept panzanella chleba foto