Panzanella

toscana Kuchařka: toscana

4 porce Studená kuchyně 5 názorů

Suroviny

4 plátky bílého chleba
3 rajčata
1 salátová okurka
1/2 červené cibule
lžíce nasekané bazalky
sůl
pepř
olivový olej
bílý vinný ocet
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na velmi tenké plátky a dejte do misky se studenou vodou, do které přidáte 2 lžíce vinného octa. Tím se cibule zbaví palčivosti a zesládne. Po asi 2 hodinách vylovte.

  2. Chléb opečte nasucho, nakrájejte na čtverečky. Okurku na krájejte na půl kolečka, rajčata na měsíčky. Zeleninu smíchejte s chlebem, přidejte bazalku, osolte a opepřete.

  3. Zakápněte olivovým olejem a vinným octem, lehce promíchejte a dejte na hodinu do ledničky. Můžete z oleje, vinného octa, soli a pepře ušlehat jemný dresink.

Poznámka

Ideální jídlo pro babí léto, rajčata jsou pěkně vyzrálá a chutná a jídlo se jí vychlazené. Zkuste :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panzanella

  • magdalenka magdalenka

    Eja57: necham, samozrejme. Len som nechcela fotit rozmoceny chleba. :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    magdalenka: souhlasím, je to moc dobré - je už na každém, jestli chleba nechá trochu rozmočit před podáváním...a tady je super ta příprava cibule...:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Skvely salat na tieto horuce dni... Vyrabam si ho dokola. Za recept :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Taky potřebuji sdělat nějakou zeleninu a tohle bude moc dobré;-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    :yes::yes::yes: super, všetko mám, hlavne tých paradajok je veľa, takže niet problémov. Zajtra bude lečo, ale potom....:yes::yes: ;-)

    Odpovědět

TIP dne na email

Náhodný recept

Tématické fráze: pansanella jak zbavit cibuli palcivosti panzaela salat panzanela panazanela recept na salat panzanela pansanella recept panzanella chleba foto

Zapomněl/a jsem heslo