Zapečený celer s kapustou, šunkou a mozzarelou

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20 min 2 porce Dietní recepty , Ostatní 18 názorů

Suroviny

1 středně velká bulva celeru
200-300 g syrové kapusty
2 kusy koule Mozzarely
150 g šunky
1/2 větší cibule
sůl
pepř
koření na rajčata
1-2 lžíce oleje
1 vajíčko
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celer oloupeme, překrojíme na poloviny, uvaříme v osolené vodě cca 10 - 15 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, mozzarelu na plátky, syrovou kapustu na nudličky.

  2. Do pečící, olejem vymazané nádoby vkládáme na plátky nakrájený celer, osolíme, opepříme, posypeme jej kapustou, cibulí, šunkou a postup opakujeme, dokud máme suroviny. Povrch směsi poklademe mozzarelou, osolíme, opepříme a můžeme posypat kořením na rajčata. Zapékáme na 200 stupňů skoro dorůžova. Zhruba 5 minut před dokončením zalijeme vajíčkem a pečeme do sražení vajíčka. Podáváme s okurkovým salátem.

Poznámka

Neměla bych jíst brambory a měla jsem fakt chuť na francouzské brambory. Tak jsem vymyslela tohle a bylo to fakt dobré. Nepoznala jsem, že jím něco jiného :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečený celer s kapustou, šunkou a mozzarelou

1 2

Tématické fráze: zapečené brambory s mozzarelou brambory s mozzarelou zapečená mozzarella se šunkou cukrovka celer zapecena kapusta se šunkou a sýrem mužu vajíčka na ii stupen cukrovky celer zapekany se slaninou celer cukrovka kapusta, celer rizoto s celerem kapustou a šunkou zapečeny celér jako francouzké brambory zapečený syrový celer toust zapečený s šunkou a mozarelou brambory s motzarelou, celer bulva celer a cukrovka zapečené brambory se šunkou a mozarelou zapečený brambory s mozzarelou a sunkou mozzarela se šunkou brambory se šunkou s mozzarelou

Zapomněl/a jsem heslo