Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený celer

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nofrona

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 711 kJ /
648 kcal
Bílkoviny68,64 g
Tuky29,37 g
Vláknina14,11 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 3,04 g
Sůl7,29 g
Sacharidy20,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer si očistíme, umyjeme a nakrájíme na hranolky, kostičky, nebo jak kdo má rád. Takto nachystaný celer vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme Dobrotu a povaříme cca 5 minut, podle velikosti nakrájených kousků. Scedíme a necháme okapat. Krok 2: Cibulku si očistíme a nakrájíme na jemno. Šunku si nakrájíme na kostičky, sýr na plátky, nebo ho nastrouháme. Česnek očistíme a utřeme. Krok 3: Na pánvičku si dáme trochu tuku (oleje, sádla), osmahneme cibulku, přidáme šunku orestujeme a odstavíme, vmícháme utřený česnek. Krok 4: Okapaný celer dáme do misky, přimícháme cibulku se šunkou a česnekem. Rozdělíme do dvou tukem vymazaných zapékacích misek, posypeme nachystaným sýrem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200°C dozlatova.

Zveřejněno 29. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený celer

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZoW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený celer

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VZoW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

:-) dobrý večer, náhodou jsem objevila tento recept a jelikož mám celer ráda, chtěla jsem zkusit - co je Dobrota jsem zjistila ale opravdu je tam potřeba na 2 porce dát 1 kg kořenící směsi ? děkuji za odpověď

mika59: je to sypká zeleninová přísada do jídla /do polévek, omáček/ - asi něco jako Alnatura z DM - recept je asi opravdu dobrota, vyzkouším:yes: - recept opravím za autorku;-)

Zobrazit starší odpověď

Maruška,ja som recept čítala ale keďže už nejakých pár rokov varím a videla som fotku,tak mi bolo jasné,že syr ide navrch:-)Tlačím si len zložitejšie recepty...jednoduchšie si len prečítam a nechám sa inšpirovať.Preto som neupozornila,ale fajn že Nofrona opravila,pre začiatočníkov:-K

Maruška:Díky za upozornění...opraveno;-)

Maruška 2. 2. 2013 13:27
A co se sýrem? V postupu se autorka zmiňuje, že sýr nakrájíme na plátky, "bebo" ho nastrouháme. Ale co se sýrem dál, již napsáno není. ;-)
Pochopitelně, že sýrem posypeme (nebo zakryjeme) směs v zapékací misce.:-) Ale ten, kdo tento recept již dělal, tak pořádně recept asi nečetl.:-S V opačném případě by na sýr upozornil. :-) Jinák recept je :yes:

Celer působí antibakteriálně, prospívá při nemocech dýchacích cest a astmatu. Má močopudné účinky, odplavuje jedovaté látky z našeho těla, léčí záněty ledvin a močového měchýře. :yes: :yes: :yes:

Celer působí jak přírodní diuretikum, velmi se osvědčuje při otocích a zadržování vody v těle. Podporuje tvorbu moči, a tak čistí náš pohybový aparát, rozpouští usazeniny a pomáhá je odplavovat z těla ven. Je proto velkým pomocníkem při léčbě nemocí pohybového aparátu, jako jsou revmatismus, dna a artritida. :yes: :yes: :yes:

Svými močopudnými účinky také pomáhá šetrně snižovat tělesněnou váhu, není kalorický, proto se doporučuje při odtučňovacích dietách. :yes: :yes: :yes:

Celer je vhodný také pro lidi, kteří trpí cukrovkou, napomáhá při léčbě lupenky a jiných kožních problémech. :yes: :yes: :yes:

V lidovém léčitelství je celer velice známý pro svůj blahodárný vliv na mužskou potenci. To ví skoro každý. ;-) Jeho léčebné účinky značně převyšují jeho pověst, zlepšuje prokrvení a aktivitu pohlavních orgánů. :yes: :yes: :yes:

Ivana79:jsem ráda, že chutnalo a děkuji za fotku:-K

Včera som urobila k večeri a nemalo to chybu,aj priateľ chválil:-):yes:Mne to chutilo viac ako zapečené zemiaky alebo cestoviny,ktoré často robievam.Pridávam foto;-)

Vyguglila jsem tu Dobrotu bez glutamatu, taky jsem nevěděla, o co jde. tady:
http://www.maspoma.sk/sk/produkcia/spotrebitelske_...

rebeka:

také jsem nepochopila co je ta dobrota?:-O

Děkuji všem:-K

To se mi moc líbí, dobrých jídel bez masa není nikdy dost a já mám celer ráda :yes:ode mě bodík

;-);-):yes:

To je paráda:-*To se mi líbí a už ukládám:-)):-p+8:yes:

Všem děkuji za milé komentáře:-K


vilém:mám se i já:-)

srettka::yes::-D:-D

se omlúvám:-8, ale při ukládání se mě to nějak zašprclo a nakonec se to naklonovalo a jest to tu dvojmo:-S

no, to by mě asi šmakovalo:-p na tu Dobrotu bez cyankáli jsem se taky musela kuknout, bo to neznám:-O
po celeru se prý vzepře..teda býčí síla:-)) ale co se vzepře mě jářku??:-D abych radši uhlídala držáky na struky:-D

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
celer recepty, zapečený celer, celerove recepty zapečený celer, recepty z celeru, recepty celer, zapékaný celer, celér, celer recept, zapečený celer recepty, recepty na celer, celer a jeho účinky, recept celer, recept na zapečený celer, recept z celeru, zapeceny celer recept, celer zapečený, recept na celer, účinky celeru, celer-recepty, na co je dobrý celer

Suroviny:
celer, dobrota, šunka, sýr tvrdý, cibulka, česnek, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu