Piškotový zákusek s pěnou

nynne Kuchařka: nynne

Moučníky , Řezy 21 názorů

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
250 g moučkového cukru
5 lžic vřelé vody
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
nastrouhaná čokoláda
NÁPLŇ:
0,4 litru mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce solamylu
5 žloutku
1 vanilkový cukr
200 g moučkového cukru
200 g másla
PĚNA:
(5 bílků)
250 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a 150 g moučkového cukru dobře umícháme, postupně přidáme horkou vodu a vypracujeme do pěny.

  2. Potom promícháme kakao, mouku s práškem do pečiva a zlehka přimícháme tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílku a 100 g moučkového cukru.

  3. Upečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu.

  4. NÁPLŇ: Z mléka, žloutků, mouky a solamylu za stálého míchání ve vodní lázni uvaříme hustou kaši, kterou po vychladnutí přidáváme po malých dávkách do másla utřeného s moučkovým cukrem.

  5. PĚNA: Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni až do zhoustnutí. Tuhý sníh odstavíme, přidáme citronovou šťávu a šleháme tak dlouho, dokud pěna nevychladne.

  6. Vychladlé potřeme náplní a na ni navrstvíme dobře vyšlehanou pěnu. Posypeme strouhanou čokoládou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotový zákusek s pěnou

  • rajka rajka

    jitka: pročítám komentáře protože hledám recepty právě na tento řez a nedá mi to a musím komentovat. Je pravda, že každý si cokoli může pojmenovat jak chce, ovšem je rovněž pravda, že takové počínání nemá smysl. Kdyby si každý pojmenovával vše libovolně podle vlastní svéhlavosti, lidé by se vůbec nemohli domluvit a tak by uplatněním této "svobody" zavládl naprostý chaos. Samozřejmě, že není vždy na místě přidat se k většině, ale co se týče názvosloví moučníků, dá se to obecně spíše doporučit. Dále se dá rovněž doporučit občasná revize vlastní dokonalosti, to pomáhá dokonce ve všech případech.
    Jinak recept není dobrý, ostatní recepty na obližprst jsou lepší v tom, že se dají připravit, kdežto tento ne.

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Aha... děkuji za komentáře. Škoda, celkem mi na tom tentokrát záleželo, aby se povedlo... Tak příště:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    janana:;-) teraz sa dívam na podobné a je to tak tiež...

    Odpovědět

  • janana janana

    pes.filipes: v podobných receptech je na 5 vajec 100g cukru a 100g mouky :-O, tak to asi bude tím

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    pes.filipes: bojím sa, že recept nie je spoľahlivý. Ja na 5 vajec dávam 100 g cukru a 100 g múky.

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Postupovala jsem přesně podle receptu, a v okamžiku kdy jsem vmíchala celé množství mouky, se mi utvořila hutná zdrclá hmota, která nešla už ani míchat. Není té mouky trošku moc?? Nebo nemá se přidávát sníh po částech, místo až na konec? Nemusím dodávat, že se mi upekla tuhá placka:-S:-S

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Mám ho v receptu jako florida řezy a zadne ovoce tam neni,každý si ho muže pojmenovat jak chce,kazdopadne je výborný at už se jmenuje jakkoli:-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    No Jitko nevím, nevím. Dort Florida se běžně prodává v cukrárnách a vždycky je s broskvemi. Ale tento moučník nemá s řezy Florida vůbec nic společného. Ani těsto, ani náplň, ani zdobení, neboť ve Floridě převažuje šlehačka jak v pudinkové náplni, tak ve zdobení.

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Ne,je to skoro stejne jen se to jinak jmenuje:-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jitka...nejdu do floridy este pod puding kusky broskyn?

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Ja ho taky mam moc rada a taky to znam jako Obližprst,nebo jako Florida rezy

    Odpovědět

  • lenca lenca(neregistrovaná)

    dobroucky a peknoucky:-p:yes:

    Odpovědět

  • nynne nynne(autorka receptu)

    ja jsem to pekla z jedne kucharky a nazev jsem presne opsala...ale je pravda,ze pri peceni jsem si prsty casto lizala...hlavne,kdyz jsem delala pěnu:-D

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Tento recept mám vystřižený z několika kuchařek (jsou tam malé rozdíly), a vždy byl pod názvem Oblížprst.

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    AHoj,tento zakusek delame uz spoustu let a je vynikajici a vsichni ho mame strasne radi.Akorat mame jiny nazev,my tomuhle zakustu rikame VOLIŠPRST :-) ale opravdu doporučuji vyzkouset a vy co mate radi sladke tak neudelate zadnou chybu kdyz volišprst udelate...tak jen s chuti do toho :yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zakusek ostravan zákusek florida piskotove zakusky zákusek ostravan recept zákusky z piškotů zakusek oblizprst volišprst řezy florida řezy obliž prst florida řezy florida zakusek pudinkova napln do dortu zákusek florida s ovocem recept oližprst ostravan zakusek zakusek s piskotama zákusek zákusek obliž prst zakusky z piskot zakusek florida recept

Zapomněl/a jsem heslo