Staročeské placky se žaludovou moukou

Kamilla Kuchařka:

Doba přípravy: 25 minut PT0H25M Slané pečivo 10 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři
Buďte první a přidejte fotografii
43

Suroviny

200 g pohankové mouky
100 g žaludové mouky
3 gramy soli
trochu kmínu
voda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme pohankovou a žaludovou mouku se solí a kmínem.

  2. Přidáme tolik vody, abychom získali těsto tvárné těsto ze kterého lze vytvarovat asi 3 až 4 mm silná placka na pečící papír.

  3. V troubě pečeme při teplotě 160°C zhruba 20 minut.

  4. Teplé placky se namáčejí do lněného oleje nebo slunečnicového oleje nebo sádla.

Poznámka

Původní receptura doporučuje jíst tyhle placky se lněným nebo slunečnicovým olejem (samozřejmě za studena lisovaný)či sádlem, ale jsme si doma oblíbili namáčet tyhle placky do kvalitního panenského olivového oleje. Tento jednoduchý recept jsem objevila na diskuzi o bezlepkové stravě, takže je vhodný i pro lidi trpící celiakií.

http://www.bioobchod.cz/mouka-zaludova-bio-500g/d-...

http://www.ekomarket.sk/bio-muky/bio-zaludova-muka...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Staročeské placky se žaludovou moukou

  • petram petram

    Žaludové placky jsem shodou okolností pekla minulý víkend, ještě jsem ale nestihla vložit recept. Původně jsem chtěla jen přidat fotky sem, ale tento recept je neúplný, tak jsem vložila jako samostatný příspěvek: http://www.toprecepty.cz/recept/38312-staroceske-p....

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    200gr pohankove mouky, 100gr zaludove mouky, vody tolik, aby se testo dalo vyvalet na placku, peceme pri teplote 16O°C asi 20min.

    Recept presne v tomto zneni koluje na internetu autor: Gregorova-Spolecnost pro bezlepkovou dietu O.S.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já autorce děkuju za recept s žaludovou moukou:yes::yes:, jen by mě zajímalo to množství, poměr. Pamatuju si totiž ještě z dětství, že prababička nabádala k šetření pšeničné a žitné mouky a mlela žaludy, je to víc jak 50 let, ale najednou výzkumy ukazují, že tato mouka je velmi užitečná pro náš organismus - viz odkazy tejajky.
    Dávno si už nepamatuju chuť pečiva z této mouky, ale špatné to být nemůže

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    recept je zajímavý a autorka vkládala poprvé,tak možná doplní..mně by zajímalo,proč se to máčí do oleje, a jak to asi chutná potom
    .Za snahu bod dám:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Andy Andy(neregistrovaný)

    :-((Ženský, jste hrozný feny.:-!:-! Chudák holčina. Už vám sem nevleze!

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dievčatá, je to 1. recept novej autorky, buďme trochu trpezliví:-8;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Recept je opravdu hodně odfláknutý, v surovinách jejen jedna položka a v postupu je pak daleko víc:-O Myslím že pro začátečníky hodně nevyhovující:-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Kamillo, vítám tě v naší Topkové rodině přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K:
    Ovšem musím tě požádat o doplnění receptu, hlavně v surovinách, z 200 g suché pohankové mouky, jaksi placky neudělá nikdo, natož pak začátečníci:no: máš tam kmín, sůl, vodu a žaludovou mouku. Těm receptům se musíš trošku věnovat jo, tak si to doplň;-);-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Autorce ale v receptu chybí množství té žaludové mouky

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Pre tých, ktorí nemajú ani páru, čo to vlastne žaluďová múka je ( sem patrím aj ja :-D ), som si dovolila vložiť do poznámky link, snáď sa autorka nanahnevá ;-)
    Dievčatá zo Slovenska, u nás vyjde o niečo lacnejšie : http://www.ekomarket.sk/bio-muky/bio-zaludova-muka...

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo