Suroviny
Porce: Hóódně! :)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 100 362 kJ / 23 987 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 318,12 g |
Tuky | 1 741,70 g |
Vláknina | 102,00 g |
Cholesterol | 6,59 g |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 8,66 g |
Sacharidy | 1 635,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy.
Krok 2: Zhruba 3/4 těsta vlijeme do klasické dortové formy a zbylou 1/4 do dortové formy o menším průměru. Když jsou korpusy hotovy, rozkrojíme velký na 3 části a malý na 2. Horní patro seřízneme tak aby bylo zaoblené. Nyní vytvoříme hráze pomocí karamelového krému a zdobícího pytlíčku s velkou dírkou.
Krok 3: KRÉM NA "HRÁZ": Zavřené plechovky salka vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 3 hodiny (voda se nesmí vypařit!). Máslo pokojové teploty mírně rozšleháme a začneme postupně přidávat zkaramelizované salko. Když bude všechno salko zašlehané do másla, krém je hotov.
Krok 4: Zbylý prostor pomažeme šlehačkou a naskládáme umyté nakrájené ovoce. Na vrch dáme opět šlehačku a ovoce tak zakryjeme.
Krok 5: ŠLEHAČKA: Do šlehačky nasypeme ztužovač a ušleháme. Když je skoro tuhá přidáme cukr a nastrouhanou čokoládu, poté došleháme.
Krok 6: Tento postup opakujeme u každého patra a plníme na střídačku jahodami a banány. Když je celý dort sestavený, vezmeme zbytek karamelového krému a zahladíme největší nerovnosti.
Krok 7: Nyní nabarvíme modelovací hmotu potravinářskými barvami a vymodelujeme části těla příšerky podle fotografií (uši, oči, pusu, ocásek, ruce a mašličku). Oči a pusu je dobré vyříznout z rozválené bílé modelovací hmoty a až potom nabarvit pomocí štětečku potravinářskými barvami rozpuštěnými v trošce rumu. Muffin potáhneme růžovou modelovací hmotou a vytvoříme tak jedlý košíček.
Krok 8: Teď už stačí jen příšerku sestavit a vytvořit jí chloupky z pudinkového krému.
Krok 9: PUDINKOVÝ KRÉM: Máslo pokojové teploty rozšleháme se žloutky. Polovinu mléka dáme do hrnce a přivedeme k varu. Do druhé poloviny nasypeme vanilkový pudink a důkladně zamícháme. Tuto směs vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. Poté pudink přelijeme do nějaké jiné nádoby a necháme ztuhnout. Když vychladne, sundáme z vrchu pudinku škraloup a pudink po lžičkách vmícháme do krému. Poté už jen přidáváme cukr podle chuti.
Krok 10: Takto připraveným krémem nazdobíme muffin a posypeme posypkami. Až poté ho nabarvíme pomocí modré potravinářské barvy rozpuštěné v rumu. Krém dáme do zdobičky s vhodným nástavcem a tvoříme "bobíky" do špičky pomalým tahem. Dort je hotov, hodně štěstí! :)
Zveřejněno 14. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort PŘÍŠERKA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XADo
Moje poznámka
Dort PŘÍŠERKA
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XADo
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 4 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 14 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 15 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční nádivka z letáku Albert
radekfiala před 18 minutami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
Didi07 před 1 hodinou
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 2 hodinami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 2 hodinami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 4 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 4 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 5 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 7 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 7 hodinami
Tématické fráze:
tuhá šlehačka na dort,
ovocné dorty recepty s fotografiemi,
barevný dort,
dort oko,
dort s příšerkou,
dort modré oči,
dort s příšerkami,
tuhá barevná šlehačka na dort,
modry dort šlehačkový,
jak vytvorit popis na dorty,
jak vytvořit černou barvu na dort,
dort s příšerkama,
jak udelat ruzovou barvu,
jak vytvořit hnědou barvu s ostatních barev na dort,
dortove priserky,
krém že zavřených jahod,
plechovka na muffin,
dorty s priserkou,
jak udelat chloupky na dortu,
dortoví příšerki
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
olej,
mléko,
rum,
kakao,
prášek do pečiva,
salko,
máslo,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
jahody,
banán,
máslo,
žloutek,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
rum,
smartflex velvet,
potravinářské barvivo modré,
potravinářské barvivo růžová,
potravinářské barvivo černé,
potravinářské barvivo hnědé,
potravinářské barvivo červené,
muffin,
zdobení cukrářské,
svíčka dortová
Komentáře (7)