Zapečené kuřecí gnocchi

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 16 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 30 minut 16 názorů

Suroviny 3 porce

Na gnochci:
500 g gnocchi
2 kuřecí stehna pečená nebo grilovaná
plechovka fazolí ve slaném nálevu
150 g cherry rajčátek
sůl
oregano
gyros koření
Bešamel:
200 ml mléka
3 lžíce hladké mouky
oregano
sůl
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Kuřecí stehna obereme a maso nakrájíme. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Uvařené gnocchi promícháme s kuřecím masem, rajčátky a fazolemi. Ochutíme solí, gyros kořením a oreganem.

  2. Na pánev si dáme zahřát mléko ochucené solí, česnekem a oreganem. Jakmile začne pěnit přilejeme v troše mléka rozkvedlanou hladkou mouku. Mícháme do zhoustnutí.

  3. Do vymazanáho pekáče dáme směs gnocchi a na vrch zalejeme připraveným bešamelem. V troubě zapékáme při 180°C do zezlátnutí povrchu.

Poznámka od kuchařky

Jednoduché rychlé jídlo když zbyde pečené kuře..:-)

Komentáře k receptu Zapečené kuřecí gnocchi

  • Miquel Miquel

    Základní bešamelová omáčka je mouka, máslo, mléko, sůl, bílý pepř a muškátový oříšek. Přidáním sýra získáme omáčku Mornay ;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Marta: Jasne, ze "nej" light, je jen mouka a mleko, ovsem to je "kase", ne besamel. S parmazanem (porad to neni besamel), ona kase je urcite vice chutnejsi a rozhodne mene tucna nez s maslem. Ve 100g parmazanu je 28,4% tuku.
    Jeste existuje jedna finta a to je mouku nejprve na sucho oprazit, svarit s mlekem a pridat parmazan, porad to neni besamel, ale chutove ho pripomina nejvice.

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Jitkas:No já tedy nevím...light a s parmazánem ?? Nebude to vůbec light, ale bude to chuťově vynikající :-)
    Jinak, recept je skvělá rychlovka.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Jasne, bez masla, dekuji Ti, jen to asi nelze jiz opravit, omlouvam se.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Jitkas:Mouku tam teda vidím, ale nemá to být spíš bez másla? :-D

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Toto co popisuje autorka je spise jakasi mlecna kase a bude silene husta, neb dat na 200 ml mleka 3 lzice mouky je strasne moc.

    Besamel light(bez mouky): 1/2l mleka, 50g mouky (2 lzice), 2 lzice strouhaneho parmazanu, sul, muskatovy orisek. Svarime osolone mleko s moukou, sundame z ohne a pote do horke kase zaslehame parmazan.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Hrašuľka.Hráštek: Dobře, kaju se. :-)

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hráštek Hrašuľka.Hráštek(neregistrovaný)

    Drobek: Sem na recepty chodia aj ľudia, ktorí aj pri najlepšej vôli nedokážu stáť hodiny pri sporáku, aby navarili 1-2 porcie.;-(;-(
    Ja som čerstvo po operácii nohy a tak si v týždni nechávam obedy nosiť.;-);-)
    Ale na výkend tu hľadám recepty, ktoré sa dajú "sklepať" za pár min.:-p:-p Ináč sa to proste nedá,
    som sama a nemám žiadneho Drobka :-D:-D, ktorý by ma
    obslúžil.:-(:-(:-(
    Takže, neodsudzujme nič, čo je dobré :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Tohle někdy zkusím, až mi zbydou halušky,já ty gnocchi jednou ochutnal..........,a ..........už je mít nemusim, ovšem proč by třeba někomu nechutnaly;-) + bod.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já bych si na tomhle taky pochutnala.:-p Sice bešamel dělám tak, jak se má, gnocchi kupuju čerstvé, ale chuťově to bude moc dobré:yes: Jen mě zarazil ten název " kuřecí gnocchi ", pod tím bych si představila gnocchi z kuřecího masa, což je blbost. Asi bych to viděla spíš na zapečené gnocchi s kuřecím masem;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nevarím gnocchi často, ale doma ho nerobím, kúpim hotové. Nemyslím si, že všetko doma robené je dokonalé, a všetko kúpené šmejd. Niekedy je to naopak. Aj to kúpené môže byť kvalitnejšie ako domáce, len treba vyberať v obchode a čítať etikety. ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ta miska je opravdu moc hezká :-*:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Mně taky nevadí, že gnocchi jsou kupované, jsou k dostání i velice kvalitní, ale bešamel není mléko s rozmíchanou moukou, ale máslo - mouka - mléko.;-):-)
    Lucko - vypadá to dobře a máš nádhernouu misku;-):-):yes:+3

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mně se recept také líbí, nejde přece jen o to, že vše se musí dělat nutně doma - brambory doma nepěstuju, zeleninu taky né, ani maso nemám z domu.(bydlím v paneláku a sousedům by se to asi nelíbilo :-D) Jde o nápad:yes:. Když nemám čas a mám dobrý kontakt na obchodníka, klidně koupím knedlík v obchodě, nestydím se za to, proč taky. Těstoviny taky kupuju v obchodě, i rýži.Je ale pravda, že si vybírám značku.
    Jako nápad beru. Gnocchi doma neděláím a dělat nebudu. Mám velmi kvalitního dodavatele.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Drobek:ale Drobku, nebuď takový:-! Mně se recept zrovna líbí;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: zapecene gnocchi gnocchi recepty recepty na kureci s gnocchi gnocchi recept zapečené gnocchi s kuřecím masem gnocchi s fazolemi gnocchi s besamelem maso ke gnochi kure s gnocchi kureci masi a gnocci zapečené gnocchi s bešamelem kuřecí medailonky s rýží noky v besamelu gnocchi kureci zapečené gnocchi s kuřetem recept gnočchi kuřecí řízky zapečené gnocchi kuře gnocchi gnocchi z kureci gnocchi a kuře