Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 904 kJ / 4 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,12 g |
| Tuky | 211,74 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 1,59 g |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 431,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme. Krok 2: V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme. Krok 2: V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levandulová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9lA
Moje poznámka
Levandulová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9lA
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 4 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 5 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 5 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 6 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 7 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 10 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 11 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 11 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 12 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 12 hodinami
Tématické fráze:
levandulová marmeláda,
levandulové cukroví,
lrvandulová bábovka,
tvarohová bábovka s levandulí,
babovka,
recept na levandulovou bábovku,
tvarohovo levandulová bábovka,
tvarohová bábovka s levandule,
levandolová bábovka,
levadulová bábovka,
levandulova avivaž recept,
levandulová tvarohová bábovka,
nejlepší levandulová bábovka,
levandulové recepty,
levandulove mydlo recept,
levandolová bábovka,
domácí levandulové mýdlo,
levandulova buchta,
levanduliva babovka recept,
babovka s.levandule
Suroviny:
cukr,
máslo,
vejce,
tvaroh měkký,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
máslo,
strouhanka,
cukr moučkový
Komentáře (24)
Radim: Až dodnes jsem nevěděl že levandule obsahuje škrob
Ale kdybys chtěl začít postupně, abys získal lepší představu, zkus se zakousnout do bábovky v čerstvě povlečených peřinách
Mimochodem, já třeba před lety několik sezon dělala pečené brambory v troubě s levandulovými lístky v domnění, že jde o rozmarýn. A jak nám šmakovalo