Jakou mouku do bábovky? I když dáme přednost polohrubé mouce, jiné ji také nezkazí
Bábovka je cukrářský výrobek, který se peče v kulaté formě s ozdobně tvarovanými žebry. Základem těsta jsou vejce, cukr, mouka a máslo, ostatní ingredience jí dodávají oblíbenou specifickou chuť.
Bábovka je moučník našich maminek a babiček. V současné době, kdy jsou více oblíbené lehké moderní dezerty, je bábovka stále královnou našich kuchyní. Její příprava je snadná, prorože suroviny jsou většinou běžně k dostání.
Jaká mouka patří do bábovky
Správnou nadýchanost, strukturu a vláčnost dodá bábovce výhradně mouka polohrubá. V některých případech ji můžeme nahradit hladkou moukou, která zajistí moučníku mechovou jemnost, ale bývá více houževnatá. Naše babičky v dobách nedostatku míchaly hladkou a hrubou mouku nebo hladkou a polohrubou.
Mohlo by vás zajímat
Zdravé pečení znamená použití zdravější mouky - špaldové, kokosové, pohankové a jiných. Takové mouky jsou převážně hladké, ale ve svém výsledku jsou s nimi moučníky stejně nadýchané jako s moukou pšeničnou.
Podle našeho videoreceptu si můžete připravit hrníčkovou tvarohovou bábovku - jestli vám ale vyhovuje jiná chuť, vyberte si z dalších receptů na bábovky a můžete zkoušet:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Panenka, lišková omáčka a domácí krokety s cibulkou a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Máslové dortíky s Pikao krémem
Přidáno před 15 hodinami
Makový koláč s jablky II
Přidáno 15. 6. 2024 21:35
Jahody s cukrem zašlehané do pudinku
Přidáno 15. 6. 2024 20:12
Strouhaný koláč s jogurtovou náplní, jahodami a mangem
Přidáno 15. 6. 2024 17:33
Chuťovky se sardelovým očkem
Přidáno 15. 6. 2024 08:37
Komentáře