Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší bábovka, co znám!

Bábovka je tradiční český moučník, který je doslova pokladem našich kuchyní. Variant existuje obrovské množství, ale základní receptura nikdy nezklame. Jemné máslově těsto se doslova rozplyne na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,7 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

7. 9. 2012 18:38

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie20 925 kJ / 5 001 kcal
Bílkoviny95,63 g
Tuky256,86 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 2,20 g
Sodík 688 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy571,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tenhle recept jsem opsal z kuchařky "Poklady klasické české kuchyně" od Romana Vaňka. Chtěl jsem se s vámi o tenhle recept podělit, protože je opravdu skvělý. Určitě vám tahle bábovka bude moc chutnat:-) Určitě můžete přidat i kakao nebo nasekané oříšky, ani hrozinky by nebyly od věci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mata3636 mata3636

19. 2. 2022 12:21

Petko: tak bolo treba ešte pridať teplotu na 190 a dopiecť. Tiež som minulý týždeň piekla, na 170 45 minút a vnútri ešte nebola upečená. Tak som zvýšila teplotu, bábovku prikryla papierom na pečenie, 10 minút a bola ok. Treba sa pokúsiť zachrániť a nie do koša hodiť, veď škoda surovín.

satelit

17. 2. 2022 22:32

Je výborné, že se nemusí třít máslo s cukrem. Brzy vyzkouším. Děkuji.

Petko

17. 2. 2022 15:49

Sklamanie!!!Zly cas aj teplota.Babovka cela surova a hodena do kosa..nikdy viac...takato teplota sa vobec nepouziva..mozno na radiatore a cas ani vo sne...nepomohlo ju dorobit ani na 180...

Esterie

24. 10. 2021 22:14

pekarpecehousky: Dobrý večer,pekla jsem bábovku podle vašeho receptu a nejsem si jistá jestli bude dobrá.Bojím se,že bude suchá.Mám raději víc vláčné.Pekla jsem v silikonové formě na 160’ stupňů asi 80 minut.Zkoušela jsem špejlí a pořád se lepila.Proto jsem pekla tak dlouho.

Helin

20. 3. 2021 14:44

Petra Dvor. Petra Dvor.

21. 1. 2021 20:47

Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotečku. Zrovna jsem ji vyndala z trouby. Vypadá a voní krásně. Už se těším, až zakrojíme. <3

Eja57 Eja57 (moderátorka)

1. 8. 2020 09:36

Darulina: souhlasím, dělám a je skvělá, přidávám pár kapek vanilkové esence a trochu nastrouhané citronové kůry.....
Pokud se někomu nepovede, není chyba v receptu...buď se podcení tvorba žloutkové pěny, to musí být opravdu bílá nadýchaná PĚNA, nebo přidání mléka, másla a mouky - máslo musí být rozpuštěné ale zchladlé, přidávám vše postupně na nejnižší rychlost robota do mísy se žloutkovou pěnou, nebo se špatně zapracuje bílkový sníh, fakt jen zlehounka převracet....

Darulina

1. 8. 2020 08:48

Nejlepší bábovka jakou jsem kdy jedla <3

Olda123

24. 7. 2020 21:44

:-O

Myschka

25. 2. 2017 17:11

Bábovka je naprosto dokonalá!!!!Rodina ji sprominutím ,,sežrala" ještě teplou :-D

dadulka

13. 11. 2016 20:10

Vyborna babovka,mela sem doma jen 5vajec,ale i tak je skvela,dala sem citr.kuru :-) Budu pect casto :yes:

Lucka

18. 3. 2016 11:01

:-Dani se neptejte, co se mi stalo! Zkouším Váš recept a když se celá spokojená koukám do trouby, jak se bude bábovka péct a zjistím, že jsem tam vůbec nedala to rozpuštěné máslo? :-))Takže jsem normálě vyndala formy z trouby, nalila do mísy, do těsta to máslo, smíchala(jasně, i s tím sněhem uvnitř) a nalila zpět do forem :-)) Nebudete mi věřit, bábovky jsou hotové a vynikající! :-D:-)):yes:

Klara

16. 4. 2014 08:45

Pekla jsem včera poprvé tuto bábovku a musím říct ,že lepší jsme nejelda opravdu VÝBORNÁ :-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

MrazovaJa MrazovaJa

10. 9. 2012 20:24

Dala bych také fotku, ale už je snědeno. Navíc jsem dělala jen na plech ;-)

pekarpecehousky

9. 9. 2012 18:23

To jsem rád, že vám chutná. Moc děkuju bibince za fotečku;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výborná bábovka ceska babovka nejlepsi slehackova babovka bábovka vaněk babovka podle vanka najlepsia babovka recept vynikající babovka bábovka roman vaněk roman vaněk bábovka bábovka romana vaňka bábovka podle romana vaňka nejlepšíbábovka nej bábovka najlepšia bábovka nejlepsi babavka bábovka z pěti vajec vyborna babovka recept roman vaněk recepty nejlepší báovka bábovka dusivka

Suroviny: vejce, cukr krupice, sůl, mléko, máslo, mouka polohrubá, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Nejlepší bábovka, co znám!

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLg5