Jiříkův ježek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,52 g |
Tuky | 9,83 g |
Vláknina | 0,48 g |
Cholesterol | 33 mg |
Sodík | 203 mg203 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 254,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2011 09:51






28. 10. 2010 18:28
teď na mne vykoukl z náhodných receptů tenhle krásný ježeček
+1



16. 12. 2009 16:20
Jiřinko, ten je kouzelný 

30. 6. 2009 12:10
sqělý recept a napád
tvarování je opravdu jen a jen na vás, já jsem dělala vždy špičku čumáku o něco menší než předešlou placku a tim pádem byl jeho nosík zkošený. Bohužel jsem neměla čas na marcipán, takže byl bez ovoce, ale vubec to nevadilo, protože piškot byl vynikající a celý ježek se moc líbil
podotýkám, že jsem začátečník (14let), takže určitě zvládne kyždý



15. 3. 2009 12:07
Toho pudinku je opravdu 1 1/2 do půl litru mléka.A tvarovat ježka je opravdu na každém,já ho osobně nedělala,je to dílo mého šikovného zetě
15. 3. 2009 10:42
ten je ale kouzelný
a určitě i výborný 
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila
. Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu 


Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila


15. 3. 2009 08:53
Drobenko, když si prohlédneš poslední fotku tak vidíš jak na to.
Stejně to bude ježek až ho dozdobíš. Jde o to nějak vytvarovat šišatou polokouli a pak jenom fantazii, fotky ti napoví.




14. 3. 2009 23:12
To nejdůležitější v receptu chybí. A to, jak tvarovat ježka. Podle uvedeného postupu, (Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka ...) žádného ježka neudělám. Proč někdo vkládá (zejména u dortů) neúplný recept? Dortíky jsou nádherné, ale chybí podrobný postup. A ten je vlastně nejdůležitější.
14. 3. 2009 23:03
Tak na tohle já bych si taky netroufla
ježeček je krásný Jiřinko máš bodík


14. 3. 2009 21:54
Jiřko, to je krááása! Máš plus, na tohle si asi netroufnu!

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bramborové škvarkové placky
Přidáno před 17 hodinami

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Přidáno před 20 hodinami

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce
Přidáno 8. 6. 2023 19:43

Kuřecí sýrová roláda
Přidáno 8. 6. 2023 08:08

Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a špenátem
Přidáno 7. 6. 2023 21:38

Vodňanské hovězí žížalky
Přidáno 7. 6. 2023 07:21
Právě bylo uvařeno:

Vepřová krkovička s paprikovou omáčkou
uvařil/a Moanka
před 20 minutami

Grilovaná krkovička
uvařil/a bertidlo
před 2 hodinami

Nadýchaný hrnečkový perník
uvařil/a Eliska99
před 7 hodinami

Nakládaný hermelín I
uvařil/a Eliska99
před 7 hodinami

Domácí houstičky
uvařil/a MarketaLaus
před 7 hodinami

Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
uvařil/a HelenaOborilova
před 7 hodinami

Shakshuka (arabske leco)
uvařil/a ripko
před 8 hodinami

Vláčné donutky à la koblihy
uvařil/a sterzova1963@seznam.cz
před 9 hodinami

Jednoduché tiramisu bez vajec
uvařil/a niklova
před 10 hodinami

Hovězí guláš se sušenými houbami
uvařil/a Ivana Ch
před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: dort ježek dort ježek postup marcipánový ježek ježek z marcipánu ježek tvarování marcipánu dort jezek s postupem piškotový ježek marcipánoví ježci dort ježek recept marcipánový dort ježek marcipanovy jezci ježci z piškotu ježek dort jak udělat ježka ježek z piškotů ježci z marcipánu postup na dort ježek tvarování dortu ježek recept
Suroviny: mouka polohrubá, piškoty, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, mléko, rum, ovoce
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
10 názorů