Jiříkův ježek

Jikotka Kuchařka: Jikotka

Moučníky , Ostatní 10 názorů

Suroviny

6 vajec,kolik váží vejce,tolik cukru a polohrubé mouky,2-3 lžíce horké vody na piškot.Na krém potřebujeme :1 1/2 másla,vanilkový cukr,20 dkg moučkového cukru,1/12 vanilkového pudinku,1/2 litru mléka.Rum a marcipánové ovoce
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.

  2. Uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo a cukr třeme, potom sešleháme dohromady.

  3. Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka.

  4. Na talíř nalijeme rum do kterého namáčíme jednotlivé díly ježka a střídavě promazáváme krémem.

  5. Celého ježka namažeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem, ozdobíme marcipánovým ovocem.

  6. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na bodlinky, které napícháme na ježka.

  7. Na oči a čumáček použijeme lentilky, oříšky nebo mandle.

Poznámka

Je to starý rodový recept rodiny mého zetě,který dělají pouze muži v rodině,protože se spotřebují na ježka 2/3 rumu,zbytek mizí v nich.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jiříkův ježek

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OZ náhodných na mě vykoukla taková paráda:-*:-DJéé to je príma:yes:Ukládám a +8:yes:posílám:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    teď na mne vykoukl z náhodných receptů tenhle krásný ježeček;-):yes:+1:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jiřinko, ten je kouzelný :yes:

    Odpovědět

  • fiky13 fiky13

    sqělý recept a napád:yes: tvarování je opravdu jen a jen na vás, já jsem dělala vždy špičku čumáku o něco menší než předešlou placku a tim pádem byl jeho nosík zkošený. Bohužel jsem neměla čas na marcipán, takže byl bez ovoce, ale vubec to nevadilo, protože piškot byl vynikající a celý ježek se moc líbil:-) podotýkám, že jsem začátečník (14let), takže určitě zvládne kyždý;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    Toho pudinku je opravdu 1 1/2 do půl litru mléka.A tvarovat ježka je opravdu na každém,já ho osobně nedělala,je to dílo mého šikovného zetě

    Odpovědět

  • Marta Marta

    ten je ale kouzelný :yes: a určitě i výborný :-p
    Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila :-). Jinak musím dát bod, ježek nemá chybu :yes:

    Odpovědět

  • janana janana

    Drobenko, když si prohlédneš poslední fotku tak vidíš jak na to.:-) Stejně to bude ježek až ho dozdobíš. Jde o to nějak vytvarovat šišatou polokouli a pak jenom fantazii, fotky ti napoví.:-D:-))

    Odpovědět

  • Drobenka Drobenka

    To nejdůležitější v receptu chybí. A to, jak tvarovat ježka. Podle uvedeného postupu, (Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka ...) žádného ježka neudělám. Proč někdo vkládá (zejména u dortů) neúplný recept? Dortíky jsou nádherné, ale chybí podrobný postup. A ten je vlastně nejdůležitější.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak na tohle já bych si taky netroufla:-S ježeček je krásný Jiřinko máš bodík:-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jiřko, to je krááása! Máš plus, na tohle si asi netroufnu!;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: dort ježek marcipánový ježek ježek z marcipánu ježek tvarování marcipánu dort ježek postup dort jezek s postupem piškotový ježek marcipanovy jezci ježci z piškotu ježek dort dort ježek recept jak udělat ježka marcipánový dort ježek ježek z piškotů marcipánoví ježci postup na dort ježek tvarování dortu ježek recept dorty jezek

Zapomněl/a jsem heslo