

Ježkův dort
Suroviny
- Těsto:
- 3 vejce
- 100 g cukru krupice
- 200 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 polévkové lžíce studené vody
- Krém:
- 100 g másla
- 3 žloutky
- 1 lžička hladké mouky
- 90 g cukru krupice
- 100 ml černé kávy
Postup přípravy receptu
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky našleháme s cukrem. Sníh musí být tak tuhý, aby na něm byla patrná rýha nožem. Přidáváme žloutky po jednom, vmícháme cukr a mouku.
Nalijeme těsto do herou vymazané dortové formy. Pečeme na 220°C cca 15 minut.
Po vychlazení rozkrojíme na 2 díly, namažeme krém mezi pláty a ještě navrch dortu.
Krém: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme horkou povařenou kávu s moukou. Po vychladnutí přimícháme máslo.
Povrch dortu jsem pokryla "marcipánem z marshmallow" dle receptů na topreceptech.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky