Plněný řízek jako ježek

Hella Kuchařka:

Drůbeží maso 8 názorů

55

Suroviny

Kuřecí prsní řízky
sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka
rohlík
debrecínka
plátkový sýr
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kuřecího prsního řízku opatrně vykrojíme kapsu a pak ho mírně naklepeme po hladké straně, abychom ho sklepali na stejnou tlouštku a osolíme.

  2. Debrecínku přeložíme a vložíme do ní půl plátku sýra tak, aby sýr nemohl vytékat.

  3. Potom obalíme klasicky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  4. Obalený řízek omočíme ještě jednou po jedné straně ve vejci a nakonec v rohlíku, který jsme tence nakrájeli na nudličky.

  5. Na oleji smažíme dozlatova.

Poznámka

Je dobré si rohlík pokrájet na nudličky tak 0,3 cm a nechat je mírně usušit, aby nenatáhly tolik tuku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněný řízek jako ježek

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no jak mi mohla taková mňamka utéct:-D:yes: já vždy řízky před vložením do pánve namáčím ve vajíčku (tvrdím, že se vejce okamžitě srazí a uzavře obal a masíčko zůstane vždy šťavnaté)ale abych ho šoupla do nakrájeného rohlíčku, no to mě věru nenapadlo a tak až budu dělat řízky udělám ježečky

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(neregistrovaná)

    tak krasny recept a upadol v databaze.....

    Odpovědět

  • Tynna Tynna

    tak dnes jsem si tenhle řízeček vybrala jako oběd tak jsem zvědavá :-)

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Výborný řízeček-:yes: :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Ano, rohlík dávám jen po jedné straně. Pokud ho dáte z obou stran, tak máte problém ten řízek vůbec sníst. I když ta křupavá krusta je lepší než ty brambory k tomu;-). Je zcela jedno, jakou stranu smažíte nejdříve (také smažím na pánvi - mám obavu, že by se to ve friťáku mohlo otevřít a sýr vytéct). Většinou dávám rohlík z té strany, kde vykukuje náplň, tak aby se předešlo připálení. Pokud dáte víc oleje nebo smažíte ve friťáku tak "bodliky" víc trčí.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    hm hm hm to vypadá dóóóbře :yes:

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Ten rohlík je pak jen po té jedné straně? Aby to vypadalo jako ježek, jo? A když to budu smažit v pánvi (nemám friťák) tak po které straně smažit jako první?:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo