

Plněný řízek jako ježek
Suroviny
- Kuřecí prsní řízky
- sůl
- vejce
- strouhanka
- hladká mouka
- rohlík
- debrecínka
- plátkový sýr
Postup přípravy receptu
Do kuřecího prsního řízku opatrně vykrojíme kapsu a pak ho mírně naklepeme po hladké straně, abychom ho sklepali na stejnou tlouštku a osolíme.
Debrecínku přeložíme a vložíme do ní půl plátku sýra tak, aby sýr nemohl vytékat.
Potom obalíme klasicky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.
Obalený řízek omočíme ještě jednou po jedné straně ve vejci a nakonec v rohlíku, který jsme tence nakrájeli na nudličky.
Na oleji smažíme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Je dobré si rohlík pokrájet na nudličky tak 0,3 cm a nechat je mírně usušit, aby nenatáhly tolik tuku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněný řízek jako ježek
-
no jak mi mohla taková mňamka utéct
já vždy řízky před vložením do pánve namáčím ve vajíčku (tvrdím, že se vejce okamžitě srazí a uzavře obal a masíčko zůstane vždy šťavnaté)ale abych ho šoupla do nakrájeného rohlíčku, no to mě věru nenapadlo a tak až budu dělat řízky udělám ježečky
-
tak krasny recept a upadol v databaze.....
-
tak dnes jsem si tenhle řízeček vybrala jako oběd tak jsem zvědavá
-
Výborný řízeček-
-
-
Ano, rohlík dávám jen po jedné straně. Pokud ho dáte z obou stran, tak máte problém ten řízek vůbec sníst. I když ta křupavá krusta je lepší než ty brambory k tomu
. Je zcela jedno, jakou stranu smažíte nejdříve (také smažím na pánvi - mám obavu, že by se to ve friťáku mohlo otevřít a sýr vytéct). Většinou dávám rohlík z té strany, kde vykukuje náplň, tak aby se předešlo připálení. Pokud dáte víc oleje nebo smažíte ve friťáku tak "bodliky" víc trčí.
-
hm hm hm to vypadá dóóóbře
-
Ten rohlík je pak jen po té jedné straně? Aby to vypadalo jako ježek, jo? A když to budu smažit v pánvi (nemám friťák) tak po které straně smažit jako první?