Plněný řízek jako ježek

Hella Kuchařka: Hella

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

Kuřecí prsní řízky
sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka
rohlík
debrecínka
plátkový sýr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kuřecího prsního řízku opatrně vykrojíme kapsu a pak ho mírně naklepeme po hladké straně, abychom ho sklepali na stejnou tlouštku a osolíme.

  2. Debrecínku přeložíme a vložíme do ní půl plátku sýra tak, aby sýr nemohl vytékat.

  3. Potom obalíme klasicky v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  4. Obalený řízek omočíme ještě jednou po jedné straně ve vejci a nakonec v rohlíku, který jsme tence nakrájeli na nudličky.

  5. Na oleji smažíme dozlatova.

Poznámka

Je dobré si rohlík pokrájet na nudličky tak 0,3 cm a nechat je mírně usušit, aby nenatáhly tolik tuku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plněný řízek jako ježek

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no jak mi mohla taková mňamka utéct:-D:yes: já vždy řízky před vložením do pánve namáčím ve vajíčku (tvrdím, že se vejce okamžitě srazí a uzavře obal a masíčko zůstane vždy šťavnaté)ale abych ho šoupla do nakrájeného rohlíčku, no to mě věru nenapadlo a tak až budu dělat řízky udělám ježečky

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(neregistrovaná)

    tak krasny recept a upadol v databaze.....

    Odpovědět

  • Tynna Tynna

    tak dnes jsem si tenhle řízeček vybrala jako oběd tak jsem zvědavá :-)

    Odpovědět

  • Daniela Daniela(neregistrovaná)

    Výborný řízeček-:yes: :yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Ano, rohlík dávám jen po jedné straně. Pokud ho dáte z obou stran, tak máte problém ten řízek vůbec sníst. I když ta křupavá krusta je lepší než ty brambory k tomu;-). Je zcela jedno, jakou stranu smažíte nejdříve (také smažím na pánvi - mám obavu, že by se to ve friťáku mohlo otevřít a sýr vytéct). Většinou dávám rohlík z té strany, kde vykukuje náplň, tak aby se předešlo připálení. Pokud dáte víc oleje nebo smažíte ve friťáku tak "bodliky" víc trčí.

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    hm hm hm to vypadá dóóóbře :yes:

    Odpovědět

  • Olina-preclik Olina-preclik

    Ten rohlík je pak jen po té jedné straně? Aby to vypadalo jako ježek, jo? A když to budu smažit v pánvi (nemám friťák) tak po které straně smažit jako první?:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí plněný řízek v trojobalu plněné řízky v trojobalu ježek z lilku amur smažený v trojobalu ježek z cukety řízky ve fritáku amur v trojobalu kuřecí ježci ježek z chleba plněné řízky dort jezek kuřecí prsní řízky recepty plnene prsni řizky moravský vepřový řízek plněné kuřecí prsní řízky kureci jezek řízek ve friťáku smažený švýcarský kuřecí řízek řízek obecný salámový ježek

Zapomněl/a jsem heslo