Crème brûlée
Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni. Po vychladnutí ho posypeme cukrem a pod grilem zkaramelizujeme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 636 kJ / 1 108 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,04 g |
Tuky | 93,98 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 48,54 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PpOW
Moje poznámka
Crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PpOW
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 30 minutami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno před 20 hodinami
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 7 minutami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 9 minutami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 56 minutami
Pečený bůček
BublinaF před 57 minutami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 1 hodinou
Listové šátečky s náplní z tvarohu, pudingu a meruněk
faluska před 2 hodinami
Jednoduchá roláda
Fikina před 2 hodinami
Obalovaný chléb ve vejci
bobnak před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Robo9 před 4 hodinami
Výborné lasagne
Nela20 před 4 hodinami
Tématické fráze:
creme brulee,
creme brulee recept,
crembrile,
cream brulee recept,
cream brile,
recept na creme brulee,
recept creme brulee,
creme brulle,
crem brulee,
cream brulee,
creambrile,
creme brule,
recept na krém brile,
creme brullee,
creme brillé,
creme brilé,
crem brulle,
crambrile,
crembrillé,
creme brulle recept
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr,
lusk vanilkový,
žloutek,
cukr,
ovoce lesní,
máta
Komentáře (8)
I tak si ale myslím, že vzít recept odjinud a doslova jej zkopírovat, byť s uvedením zdroje, není úplně v pořádku. Pokud recept vyzkouším, není přece problém popsat jej vlastními slovy s tím, že inspirace či samotný recept pochází z konkrétního zdroje, který pochopitelně uvedu
Za toprecepty.cz Daniela