Crème brûlée
Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni. Po vychladnutí ho posypeme cukrem a pod grilem zkaramelizujeme.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 636 kJ / 1 108 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,04 g |
Tuky | 93,98 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 48,54 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PpOW
Moje poznámka
Crème brûlée
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PpOW
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 12 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 40 minutami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 2 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 2 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 4 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 5 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 7 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Tématické fráze:
creme brulee,
creme brulee recept,
crembrile,
cream brulee recept,
cream brile,
recept na creme brulee,
recept creme brulee,
creme brulle,
crem brulee,
cream brulee,
creambrile,
creme brule,
recept na krém brile,
creme brullee,
creme brillé,
creme brilé,
crem brulle,
crambrile,
crembrillé,
creme brulle recept
Suroviny:
smetana ke šlehání,
cukr,
lusk vanilkový,
žloutek,
cukr,
ovoce lesní,
máta
Komentáře (8)
I tak si ale myslím, že vzít recept odjinud a doslova jej zkopírovat, byť s uvedením zdroje, není úplně v pořádku. Pokud recept vyzkouším, není přece problém popsat jej vlastními slovy s tím, že inspirace či samotný recept pochází z konkrétního zdroje, který pochopitelně uvedu
Za toprecepty.cz Daniela