Hrušky v horkém čokoládovém krému

locikagodlova Kuchařka: locikagodlova

Doba přípravy: 20 minut 4 porce Dietní recepty , DIA 2 názory

Suroviny

1 sklenice půlených hrušek (0,7 l)
1 PL citron - šťávy
1 PL cukru
na špičku nože skořice
1 PL pistácií (dle chuti)
Na krém:
1/4 l šlehačky
2 PL medu
1 balíček vanilkového cukru
200 g hořké čokolády
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky necháme okapat a 125 ml kompotové šťávy spolu se šťávou citrónovou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek. Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme.

  2. Šlehačku (tedy 33 % smetanu ke šlehání), med a vanilkový cukr necháme přejít varem.

  3. Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.

  4. Hrušky upravíme na talířky, polijeme horkým čokoládovým krémem a posypeme pistáciemi nasekanými na kousky.

  5. Obměna: hrušky dáme bezprostředně před servírováním do mističek z bezé (zakoupených u cukráře) a polijeme krémem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hrušky v horkém čokoládovém krému

Tématické fráze: hrušky s čokoládovým krémem hrusky co s nimi krém z hrusek recept ladi hrusky 19.10.2014