Soté z králičího a kuřecího masa

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 10 minut 4 porce Minutky 16 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
4 králičí nugetky (panenka)
1 velká červená cibule
2 oranžové kapie
4 dcl silného kuřecího vývaru
1 hrst petrželové natě
1 lžička francouzského másla - viz. poznámka
sůl
olej
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme pánev Wok a nalijeme do ní trochu oleje.

  2. Přidáme na nudličky nakrájené osolené a opepřené králičí a kuřecí maso. Vše zprudka opečeme.

  3. Jakmile se maso zatáhne, přidáme na nudličky nakrájenou červenou cibuli, na čtverečky nakrájenou papriku a podlijeme silným kuřecím vývarem.

  4. Lehce zahustíme připraveným "francouzským máslem" a přidáme nasekanou petrželovou nať.

  5. Necháme provařit asi 5 minut.

    Podáváme s vařeným bramborem a najemno nakrájenou červenou cibulí.

Poznámka

"francouzské máslo"

- prohněteme máslo s hladkou moukou v poměru 1:1

- vzniklé těstíčko necháme v lednici ztuhnout

- po kouscích (lžičkách) následně vmícháváme do šťávy a necháme provařit

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Soté z králičího a kuřecího masa

  • MajaV MajaV

    Spagetka: Děkuji:-) Musím tuhle pro mne novinku někdy ozkoušet.

    Odpovědět

  • marcik marcik

  • spagetka spagetka

    MajaV: právě že vtip je v tom, že díky této směsi, tedy změklé máslo smíchat s moukou (pak raději dát zchladit), se nedělají hrudky v omáčkách a nemusíte složitě kvedlat, jako u vody s moukou a stejně se dost často hrudkám nevyhnete. Můžete si toho udělat víc do zásoby a z ledničky pak jen odkrajovat.

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Prosím, můžete mi vysvětlit smysl francouzského másla, poslední dobou jsem na něj několikrát natrefila v receptu. Nebylo by jednodušší dát do jídla mouku v trošce vody a kousek másla - než mouku vmíchávat do másla a pak teprve dávat do pokrmu?

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

  • Mmelinda Mmelinda

    ....prima receptík i fotografie. U nás se říká "francouzská kulička", postup je stejný a hodně často jej používám.;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    zuzun:
    S těmi teplotami je to, pravda, spolehlivé pravidlo našich babiček (ale komu se i při jejich dodržení někdy neudělaly cucky, ať hodí kámen či jedovatou slinu) ;-) ale i toto pravidlo lze úspěšně porušit:-D Např. při základu pro omáčky, krémy či zahuštěné polévky je ekonomičtější do vřelé zásmažky přidat horký vývar (vodu) :yes:

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    :yes:, moc pěkné foto a jídlo bude super. Jo a začínající nejsem a taky jsem se přiučila, děkuji.+7

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    pekny pohosteni,:yes::yes::-p to bych si dala libit! Kureci a kralici, a neni tam prehrsle ingredienci. I kdyz ja musim bez jisky, Spagetce dekuju za tu informaci o teplotach. Mylne sem se domnivala, ze jiska a jidlo musi mit stejnou teplotu, aby se nedelaly hrudky:-O

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Colombo65: díky, na těchto stránkách je vidět, že když se sejdou normální lidé, vše se dá v pohodě vysvětlit.:yes::-):-K

    Odpovědět

  • rihana rihana

    spagetka: díky za vysvětlení, vím co je studená jížka, jen jsem nevěděla jak je to tou teplotou, aby se nedělaly hrudky.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Colombo65: prima :yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    MarcelaPa:
    Napraveno - zvoleno "francouzské máslo"

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    spagetka: Laděnko, já to vím, ale tak mě to napadlo, že taková začínající kuchařka to nemusí vědět. Ono by se taky mohlo jednat o tzv. francouzské máslo.
    Díky za rychlou odpověď, třeba to někomu pomůže.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    MarcelaPa: Marcelko, je to běžná máslová jíška, kterou necháš vychladnout a pak vmícháš do teplého vývaru v tomto případě. Nedělají se hrudky.
    Aby se nedělaly hrudky, musí být buď studená jíška a teplý pokrm nebo studený pokrm mícháš s teplou jíškou.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: masové soté recepty z králíčího masa králičí maso recept králičí maso recepty hovězí sote recepty z kuřecího masa recepty na králičí maso soté z králíka kuřecí soté máslová jiška recepty králičí maso králičí nugetky sote s kuřecím masem kureci maso kralici maso-recepty recepty kuřecí maso vývar z králičího a kuřecího masa králičí panenka recept kureci sote na majorance kuřecí kraličí maso