Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Soté z králičího a kuřecího masa

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

4. 1. 2015 01:25

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 128 kJ / 987 kcal
Bílkoviny172,57 g
Tuky11,83 g
Vláknina12,14 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 422 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy42,54 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

"francouzské máslo"

- prohněteme máslo s hladkou moukou v poměru 1:1

- vzniklé těstíčko necháme v lednici ztuhnout

- po kouscích (lžičkách) následně vmícháváme do šťávy a necháme provařit

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MajaV

29. 1. 2015 19:07

Spagetka: Děkuji:-) Musím tuhle pro mne novinku někdy ozkoušet.

marcik marcik

29. 1. 2015 17:19

:yes::-K

spagetka spagetka

29. 1. 2015 17:15

MajaV: právě že vtip je v tom, že díky této směsi, tedy změklé máslo smíchat s moukou (pak raději dát zchladit), se nedělají hrudky v omáčkách a nemusíte složitě kvedlat, jako u vody s moukou a stejně se dost často hrudkám nevyhnete. Můžete si toho udělat víc do zásoby a z ledničky pak jen odkrajovat.

MajaV

29. 1. 2015 15:30

Prosím, můžete mi vysvětlit smysl francouzského másla, poslední dobou jsem na něj několikrát natrefila v receptu. Nebylo by jednodušší dát do jídla mouku v trošce vody a kousek másla - než mouku vmíchávat do másla a pak teprve dávat do pokrmu?

Majka8

10. 1. 2015 03:45

:yes::yes::yes:

Mmelinda Mmelinda

8. 1. 2015 23:06

....prima receptík i fotografie. U nás se říká "francouzská kulička", postup je stejný a hodně často jej používám.;-)

casino casino

4. 1. 2015 20:28

zuzun:
S těmi teplotami je to, pravda, spolehlivé pravidlo našich babiček (ale komu se i při jejich dodržení někdy neudělaly cucky, ať hodí kámen či jedovatou slinu) ;-) ale i toto pravidlo lze úspěšně porušit:-D Např. při základu pro omáčky, krémy či zahuštěné polévky je ekonomičtější do vřelé zásmažky přidat horký vývar (vodu) :yes:

Bosana

4. 1. 2015 19:41

:yes:, moc pěkné foto a jídlo bude super. Jo a začínající nejsem a taky jsem se přiučila, děkuji.+7

zuzun

4. 1. 2015 18:32

pekny pohosteni,:yes::yes::-p to bych si dala libit! Kureci a kralici, a neni tam prehrsle ingredienci. I kdyz ja musim bez jisky, Spagetce dekuju za tu informaci o teplotach. Mylne sem se domnivala, ze jiska a jidlo musi mit stejnou teplotu, aby se nedelaly hrudky:-O

MarcelaPa

4. 1. 2015 14:35

Colombo65: díky, na těchto stránkách je vidět, že když se sejdou normální lidé, vše se dá v pohodě vysvětlit.:yes::-):-K

rihana

4. 1. 2015 12:12

spagetka: díky za vysvětlení, vím co je studená jížka, jen jsem nevěděla jak je to tou teplotou, aby se nedělaly hrudky.

spagetka spagetka

4. 1. 2015 12:04

Colombo65: prima :yes::yes:

Colombo65 Colombo65

4. 1. 2015 12:02

MarcelaPa:
Napraveno - zvoleno "francouzské máslo"

MarcelaPa

4. 1. 2015 11:33

spagetka: Laděnko, já to vím, ale tak mě to napadlo, že taková začínající kuchařka to nemusí vědět. Ono by se taky mohlo jednat o tzv. francouzské máslo.
Díky za rychlou odpověď, třeba to někomu pomůže.:-)

spagetka spagetka

4. 1. 2015 11:25

MarcelaPa: Marcelko, je to běžná máslová jíška, kterou necháš vychladnout a pak vmícháš do teplého vývaru v tomto případě. Nedělají se hrudky.
Aby se nedělaly hrudky, musí být buď studená jíška a teplý pokrm nebo studený pokrm mícháš s teplou jíškou.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: masové soté recepty z králíčího masa králičí maso recept králičí maso recepty hovězí sote recepty z kuřecího masa recepty na králičí maso soté z králíka kuřecí soté máslová jiška recepty králičí maso králičí nugetky sote s kuřecím masem kureci maso kralici maso-recepty recepty kuřecí maso vývar z králičího a kuřecího masa králičí panenka recept kureci sote na majorance kuřecí kraličí maso

Suroviny: prsa kuřecí, cibule červená, kapie, vývar kuřecí, nať petrželová, máslo francouzské, sůl, olej, pepř mletý

TopRecepty.cz

Soté z králičího a kuřecího masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vk5o