Fazolovo-řepová kaše

Danca Kuchařka: Danca

Luštěniny 6 názorů

Suroviny

500 g fazolí (bílých, červených...)
2 středně velké červené řepy
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 menší cibule
1 menší mrkev
kousek celeru
sůl
pepř
citronová šťáva
zelená petrželka
čerstvý strouhaný křen
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme doměkka (Já luštěniny vařím v PH. Odpadá tak jednak zápach z vaření, jednak nemusím mít strach, že se vyvaří voda). Měkké fazole scedíme, vodu zatím uchováme.

  2. Celou, neoloupanou řepu také uvaříme, nejlépe v páře.

  3. V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Mírně podlijeme vodou z fazolí a chvíli zakryté dusíme doměkka. Přidáme fazole, oloupanou a na kousky nakrájenou řepu a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemnou kaši. Hustotu případně "doladíme" vodou z fazolí. Kaši osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme s ohřátou uzeninou, vařeným vejcem nebo "volským okem", porce na talíři ozdobíme petrželkou a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.

Poznámka

Asi by šlo vařit oloupanou a nakrájenou řepu společně s fazolemi, ale to mě napadlo až teď...!!?? :-D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Fazolovo-řepová kaše

Tématické fráze: luštěniny v ph bramborovo repova kase fazolovo řepový salát jitka řepová repova masa a kasa