Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chonek lejkech (medovník)

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tabita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 880 kJ /
3 796 kcal
Bílkoviny127,62 g
Tuky82,60 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 1,07 g
Sůl2,58 g
Sacharidy630,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nedávno mě najednou popadla naprosto neodolatelná chuť na něco sladkého a přemýšlela jsem, co upeču, aby to bylo nenáročné na suroviny a zvládla to z toho, co dům dá. Vzpomněla jsem si, že jsme si jako malá holka opsala od tety z judejské kuchařky recept na medovník. Jedná se o úplně jednoduchou buchtu, kterou vylijete dle receptu do dortové formy, já ji nalila na plech. Po prvním ochutnání jsem byla zklamaná. Buchta byla sice krásně nadýchaná a heboučká, ale připadala mi dost suchá. Ovšem na druhý den krásně zvláčněla a já se jí mohla užrat (promiňte mi ten výraz). Proto jsem se rozhodla, že se s vámi o recept podělím. Krok 2: Tady je: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, přidáme žloutky a dál šleháme. Za stálého míchání přidáváme mouku a prášek do pečiva. Nakonec přidáme rozpuštěný ale vychladlý med. Hmotu dáme do vymaštěné dortové formy (já ji vylila na plech) na pečicí papír. Krok 3: Pečeme při teplotě 200°C asi 40 minut.

Zveřejněno 11. 3. 2015

Poznámka autora Tabita

Doporučuji si dát ke kousku medovníku skleničku mléka :o)

Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chonek lejkech (medovník)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vw7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chonek lejkech (medovník)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vw7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Buchta je dobrá, něco jako piškot, jen mi trošku lepí.. asi to bude tím medem:yes:

Tématické fráze:
nenáročný medovník, medovník do skleničky

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, prášek do pečiva, med

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu