Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Jednoduché šlehané těsto na velikonočního beránka. Připravte se na vítání Velikonoc a jara třeba právě s tímto receptem, který zvládne i začátečník. Je to podobné jako u pečení bábovky, klíčem k úspěchu bude dobře vymazaná a vysypaná beránková forma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

natylili

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 142 kJ /
2 185 kcal
Bílkoviny33,62 g
Tuky117,34 g
Vláknina8,64 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy244,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 160-170 °C. Mřížku dáme do dolní poloviny. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zatím dáme stranou. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, zhruba 2 minut. Přilijeme olej a smícháme ve stejnorodou hmotu. Krok 4: Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme ke žloutkům s olejem. Zamícháme, přidáme vodu, citronovou kůru a opět promícháme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh. Krok 5: Těsto vlijeme do formy do všech záhybů, jako jsou ouška a ocásek. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut dozlatova. Upečenost kontrolujeme pomocí špejle - vpíchneme ji do nejhlubšího místa, vytáhneme a pokud je suchá bez drobečků, je beránek hotový. Krok 7: Upečeného beránka necháme zchladnout ve formě. Poté jej vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme oblíbenou polevou.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o pečení beránka

Zveřejněno 28. 3. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnxE

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehounký velikonoční beránek, na kterého nezapomenete

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnxE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Admini, tak to by stačilo, ne?

Tahle fotka je na tomto webu u úplně jiného receptu:
http://www.srecepty.cz/velikonocni-beranek

Tématické fráze:
margot beránek, velikonoční beránek margot, beránek margot, beránek z margot, www nezapomenete.cz, tmavý velikonoční beránek, top recepty beránek, recept měkký beranek, velikonoční beránek, matgot beranek, beránek s margot, beránek který se povede, velikonoční beránek který se vždy povede, velikonoční beránek , který se vždy povede, velikonoční beránek recept, velikonoční beránek top recepty, beraneks margot, top recepty velikonocni beranek, beránek měkký recept, velikonočni beranek hrnkovy mekky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka polohrubá, olej, kypřící prášek do pečiva, citron, voda, sůl, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu