Tmavý velikonoční beránek

Eliza Kuchařka:

Moučníky , Bábovky, Ostatní 9 názorů

58

Suroviny

3 vejce
125 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
125 ml oleje
125 ml vaječného koňaku
3 lžíce nutelly
90 g hladké mouky
90 g maizeny nebo solamylu
1/2 prášku do pečiva (6-7 g)
1 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Za stálého šlehání vléváme tenkým pramínkem olej, poté vaječný koňak a nutelu.
    Do vzniklé hmoty vmícháme směs prosáté mouky, solamylu, kakaa a prášku do pečiva.

  2. Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do trouby předehřáté na 170°C a pečeme cca 55 minut. Necháme asi 5 minut vychladnout ve formě a potom opatrně vyklopíme.
    Vychladlého beránka důkladně posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Letošního beránka (toho z fotek) mám dětmi zakázáno porcovat - prý se tváří jako živý... :-)

Recept pochází ze serveru Labužník.com, autorka Lydia.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Tmavý velikonoční beránek

  • Irule Irule

    :yes: moc nám chutnal, děkujeme za recept Eli :-p:-p:-K

    Odpovědět

  • oplenka oplenka(neregistrovaná)

    Receptík jsem objevila až letos,ihned vyzkoušela....a nemá chybu!Těsto je krásně jemné a nadýchané...ještě jsem ho polila čokoládou...chudáček,nedožil se ani druhého dne!!:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji vám všem za komentáře a pochvalu toho našeho velikonočního frajírka :-). Teprve dnes byl naporcován ke snídani. Pekla jsem ho v pátek, na zadním okénku přežil cestu autem se sobotní hodinovou zácpou na jižní spojce a dva dny nepřikrytý zdobil stůl... Píšu to proto, že byl dnes úplně čerstvý, vláčný, šťavnatý. Prostě bezva těsto, za které jsem zde zapomněla poděkovat Lydii z Labužníka - jak nerada zjišťuji :-//, proto to hned napravím...:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já mám holky už větší, takže by zábrany neměly, natož když by jim zavoněl, protože tenhle musí vonět na dálku:-p:-p Beránka už z tohoto těsta dělat nebudu, ale vidím to někdy brzy na bábovku nebo věnec;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    To se ani já dětem nedivím, že do něho nedovolí říznout :-) Jak živý. Bodík :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Fešák a jaký má uhrančivý pohled :-):yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)beránek je krásný a děti nelžou je opravdu jako živý;-) Docela by mě zajímalo jak chutná:-p Škoda že se nedají po drátech posílat vůně a kousky na ochutnání;-)hnedle bych tě o jeden poprosila:-8.No,ale takhle si ho budu muset časem vyzkoušet sama:-(;-):-D.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

  • Marta Marta

    Eli, beránek je frajer :yes::yes:, sluší mu to a určitě je výbornej...nutella, vaječný likér...:-p a děti to určitě dlouho nevydrží ;-):-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo