Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí sekaná s náplní

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby uležení masa

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby uležení masa)

I když si mnozí myslí, že sekaná je obyčejné jídlo, tato kuřecí sekaná vás přesvědčí o opaku. Směs kuřecího masa zjemněná smetanou, plněná medvědím česnekem, červenou paprikou a oblíbenou uzeninou je vynikající teplá i studená.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 062 kJ /
2 405 kcal
Bílkoviny260,08 g
Tuky141,52 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 471 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,33 g
Sacharidy20,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masovém mlýnku umeleme stehenní řízky, nejlépe dvakrát po sobě. Krok 2: Z uzených stehen odstraníme kůži, vykostíme a nakrájíme na drobné kousky. Krok 3: Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k masu, okořeníme solí, pepřem a zalijeme smetanou. Krok 4: Důkladně promícháme a necháme 2 hodiny uležet (můžeme nechat v lednici i přes noc). Krok 5: Poté masovou směs znovu promícháme a rozdělíme na dva díly. Krok 6: Na širší plát alobalu rovnoměrně naneseme masovou směs asi 2 cm vysokou. Krok 7: Hustě posypeme medvědím česnekem, poklademe proužky papriky a poklademe plátky uzeniny (použila jsem bůčkový závin). Krok 8: Pomocí alobalu zavineme šišku sekané a přemístíme do pekáče s olejem a vodou. Krok 9: Stejně připravíme i druhou šišku sekané. Pokud nám nevadí kmín, sekanou na povrchu posypeme kmínem a vložíme do trouby předehřáté na cca 170°C. Krok 10: Za občasného podlití a přelívání výpečkem pečeme cca 50 minut do měkka a do zlatavé barvy.

TIP: Jak správně upéct sekanou, aby nepraskla

Zveřejněno 29. 4. 2015

Poznámka autorky Anna Kocikova

Dobu pečení si každý musí pohlídat a přizpůsobit “své troubě“.

Porce jsem nepočítala, sekanou jsem chystala jako studené pohoštění na obložené mísy pro větší počet osob.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sekaná s náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2lv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sekaná s náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N2lv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

MirkaL:Děkuji:-K

Skvela prace Anicko!:-K Posilam osmeho bodika!:yes:

Všem děkuji:-*:-K

zdařilé dílo:yes::-D s tím uzeným masíčkem má úžasnou chuť:-p

:yes::yes::yes::yes:

Drahuško, moc se Ti povedla, jako ze žurnálu :-p:-K +2 :yes:

:-p:yes:,hezky to vypadá :-K:-K

Tématické fráze:
kuřeci sekana, kuřecí sekaná recepty, sekana na misu, recept na sekanou, kuřecí sekaná recept, náplně do sekané, náplň do sekané, kureci sekana vanek, obložené mísy sekaná, houbová sekaná, kuřecí sekana s bylinkami, sekaná obložená mísa, sekaná v kůži, kuřecí sekaná v kuřecí kůži, kuřecí sekaná v kuřecí kůži, sekaná na studené mísy, sekáná s naplni, priprava kureci sekane, nápln do tortily ze sekané, sekana v kuřecí kuži

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, stehno kuřecí uzené, smetana, cibule, sůl, pepř mletý, česnek mědvědí, uzenina, paprika čerstvá červená, alobal, kmín celý, olej, voda

Přidat fotografie receptu