Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná s náplní plněných žampiónů

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 238 kJ /
1 730 kcal
Bílkoviny131,65 g
Tuky121,27 g
Vláknina5,42 g
Cholesterol 704 mg
Sodík 973 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy26,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naťové cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Mleté maso smícháme s 2 PL strouhanky nebo škrobu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vmícháme 1 PL ostřejší hořčice, 160 g měkkého tvarohu, 1 lžičku červené sypké papriky a vše promícháme.
Mletou smíchanou hmotu položíme na fólii. Krok 2: Žampiony očistíme a necháme chvíli blanšírovat v horké vodě.
Po ochlazení odkrojíme nožky žampionků (dáme si je stranou) a kloboučky hub vytřeme hořčicí nebo harissou a naplníme pak kapary a proužky červené kapie.
Takto naplněné žampiony položíme na plát mletého masa. Krok 3: Pomocí fólie svineme maso k volnému konci a takto připravenou masovou mletou rolku vložíme do vymaštěného pekáčku. Krok 4: Pečeme v předem vyhřáté troubě, ale pečeme zpočátku přikryté alobalem po dobu cca 25 minut, po odstranění alobalu pak pečeme dál - ještě asi 35 minut pěkně zlatova a podléváme vývarem. Krok 5: Pečenou rolku vyjmeme.
Výpek rozředíme vývarem a opatrně přidáme odkrojené nožky žampionů, naloženou kapii, kapary,hořčici a vše krátce zarestujeme.
Poté sekanou pečeni vrátíme zpět.

Chutná výborně s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší.

Zveřejněno 16. 12. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s náplní plněných žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4GM1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná s náplní plněných žampiónů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4GM1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

varilamyskakasicku:
...a ta cibulka je asi na ozdobu, že?:-)

:yes::yes:

1974andrea: fakt, no to jsem ráda:-K ono to zní a vypadá divně, když se to píše mezi suroviny, ale je to bezva, tak karbanátky taky zkusím, díky:-K

Já jsem dělala s tvarohem karbanátky a byly dobré;-)

jarda Kadic: díky, pak mi dej vědět, jak chutnala, já už ji jinak nedělám, jen ji dobře okořením, fintu mi řekl řezník, přítel mé sestry, ten tam kromě tvarohu dává i polohrubou mouku na zahuštění:-K

aisha: díky aishi, zkoušela jsem je takto naplnit, tvaroh v sekané je výborný,také jsem tomu nevěřila, ale pak jsem to párkrát zkusila a bezva, je pojítkem masa, pak už jen málo strouhanky nebo škrobu a péci s náplní nebo bez:-K;-)

plněné žampiony v sekané - prostě bezva nápad:yes::-D

Ivco, vypada to hodne stavnate..pridat tvaroh do sekane jsem jeste nezkusila, takze vyzkousim..:yes::yes::-K

Sekačku s tvarohem jsem ještě nedělal, při nejbližší příležitosti na ní dojde!!Bod samozřejmě přidávám:yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-p

Myško,další Tebou připravená dobrůtka:-K:-p:yes:Sekaná vypadá báječně:-K

To jsou mi věci :-O,vyzkouším je to zajímavé :yes::yes::yes::-D

Zajímavá náplň :yes::yes::yes:

varilamyskakasicku:Ivi, skvělá sekaná. S tím tvarohem už jsem jí taky vyzkoušela, ale plněnou ne, to je takové vylepšeníčko. Je s tím tvarohem dobrá a jemná. Dávám 10.bod:yes:

:-p:-p:yes:

Péťa: díky Petulko:-K:-K

Tématické fráze:
náplň do žampionů, plněné žampiony sekanou, sekaná pečená v alobalu, žampiony plněné sekanou, plněná sekaná v alobalu, sekana pecene se zampiony, sekaná s tvarohem, sekaná se zampiony, sekaná plnena pečená v alobalu, zampiony se sekanou, babičina sekaná, sekaná s žampiony, plněná sekaná, plněná sekaná pečená v alobalu, sekaná z mletého masa s náplní, náplně do žampionů, plněny sekana, plnene zampiony se sekanou, sekana plnena vejci a zampiony, sekana plnena sampionami

Suroviny:
cibulka jarní, česnek, sůl, pepř, paprika sušená sladká, maso mleté, tvaroh měkký, hořčice, kapary, kapie, žampióny, vejce, bujón, strouhanka

Přidat fotografie receptu