Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 238 kJ / 1 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,65 g |
Tuky | 121,27 g |
Vláknina | 5,42 g |
Cholesterol | 704 mg |
Sodík | 973 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 26,82 g |
Postup přípravy
Mleté maso smícháme s 2 PL strouhanky nebo škrobu, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vmícháme 1 PL ostřejší hořčice, 160 g měkkého tvarohu, 1 lžičku červené sypké papriky a vše promícháme.
Mletou smíchanou hmotu položíme na fólii. Krok 2: Žampiony očistíme a necháme chvíli blanšírovat v horké vodě.
Po ochlazení odkrojíme nožky žampionků (dáme si je stranou) a kloboučky hub vytřeme hořčicí nebo harissou a naplníme pak kapary a proužky červené kapie.
Takto naplněné žampiony položíme na plát mletého masa. Krok 3: Pomocí fólie svineme maso k volnému konci a takto připravenou masovou mletou rolku vložíme do vymaštěného pekáčku. Krok 4: Pečeme v předem vyhřáté troubě, ale pečeme zpočátku přikryté alobalem po dobu cca 25 minut, po odstranění alobalu pak pečeme dál - ještě asi 35 minut pěkně zlatova a podléváme vývarem. Krok 5: Pečenou rolku vyjmeme.
Výpek rozředíme vývarem a opatrně přidáme odkrojené nožky žampionů, naloženou kapii, kapary,hořčici a vše krátce zarestujeme.
Poté sekanou pečeni vrátíme zpět.
Chutná výborně s opečenými brambory nebo s bramborovou kaší.
Zveřejněno 16. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sekaná s náplní plněných žampiónů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GM1
Moje poznámka
Sekaná s náplní plněných žampiónů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GM1
Nejnovější recepty
Vánoční šišky - nepečené
Přidáno před 4 hodinami
Kuskus s řepou a kozím sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Šlehačková bábovka s kakaem a jablkem
Přidáno před 7 hodinami
Líní lední medvědi
Přidáno před 8 hodinami
Polévka s noky a těstovinami
Přidáno před 21 hodinami
Dýňový džus s citronem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuřecí řízky z horkovzdušné fritézy chutnají perfektně: Křupavost zaručí vylepšený trojobal, křehkost jogurt
Kdy dát potraviny do studené vody a kdy použít tu vroucí? Na velikosti v tomto případě opravdu záleží
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DomiArty před 19 minutami
Lehký maďarský guláš
MiraBar před 20 minutami
Domácí kmínový chleba
MildaJansa před 43 minutami
Zelný salát s pomerančem
Sahula před 1 hodinou
Mleté vepřové na způsob kebabu
radekfiala před 2 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Janhajtman před 2 hodinami
Dušené hlávkové zelí
Benetka před 4 hodinami
Dvoubarevná buchta s pudinkovo-tvarohovým krémem
Balalajka13 před 5 hodinami
Zapečené gnocchi se zelím kyselým
Kody74 před 5 hodinami
Gnocchi, zelí a uzené - 3v1
Kody74 před 5 hodinami
Tématické fráze:
náplň do žampionů,
plněné žampiony sekanou,
sekaná pečená v alobalu,
žampiony plněné sekanou,
plněná sekaná v alobalu,
sekana pecene se zampiony,
sekaná s tvarohem,
sekaná se zampiony,
sekaná plnena pečená v alobalu,
zampiony se sekanou,
babičina sekaná,
sekaná s žampiony,
plněná sekaná,
plněná sekaná pečená v alobalu,
sekaná z mletého masa s náplní,
náplně do žampionů,
plněny sekana,
plnene zampiony se sekanou,
sekana plnena vejci a zampiony,
sekana plnena sampionami
Suroviny:
cibulka jarní,
česnek,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
maso mleté,
tvaroh měkký,
hořčice,
kapary,
kapie,
žampióny,
vejce,
bujón,
strouhanka
Komentáře (20)