Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 609 kJ / 3 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 122,97 g |
| Tuky | 48,11 g |
| Vláknina | 44,06 g |
| Cholesterol | 66 mg |
| Sodík | 124 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 739,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: ve velké míse nebo v míse kuchyňského robotu smícháme mouku, ovesné vločky, sůl a rozdrobíme droždí.
Krok 2: V malé misce nebo větším hrnku (cca 0,5 l) ohřejeme mléko tak, aby bylo dost teplé, ale nevařilo se. Přidáme máslo a za stálého míchání ho necháme v mléce rozpustit. Vmícháme med a vodu.
Krok 3: Směs mléka nalijeme do suchých přísad a pomocí hnětacího háku (nebo vařečkou) vypracujeme hladké a pružné těsto (cca 10 minut).
Krok 4: Pokud je těsto moc lepkavé, přidáme mouku, ale vždy jen po cca 10 g. 5. Pokud je moc hutné, přidáme vodu, po 1 ČL. (Já vždy začnu s 380 g a obvykle skončím na 390 g. Před přidáním mouky nebo vody musíme být trpěliví - nejdříve bude těsto hodně lepkavé. Pokud bude lepkavé i po 5 minutách, přidáváme postupně mouku, ale vždy jen po 10 g).
Krok 5: Uhnětené těsto dáme do lehce vymaštěné mísy, přikryjeme fólií a necháme na teplém místě vykynout až zdvojnásobí svůj objem, cca 1/2 až 1 hodinu.
Krok 6: Po vykynutí těsto vyndáme na vál a vyválíme ho obdélníku vel. 10 x 25 cm.
Krok 7: Těsto pevně srolujeme a bochník vložíme do bochníkové pečící formy (vel. 26x11 cm) vyložené pečicím papírem.
Krok 8: Přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 - 45 minut kynout.
Krok 9: Po 20 minutách předehřejeme troubu na 180°C a na spodní mřížku v troubě dáme malý hrnec, do kterého nalijeme 0,5 l vroucí vody.
Krok 10: Jakmile bochník zdvojnásobil svůj objem, potřeme ho ohřátým medem a posypeme ovesnými vločkami.
Krok 11: Pečeme 40 - 50 minut, dozlatova nebo dokud vnitřní teplota chleba nedosáhne 90°C.
Krok 12: Po upečení a před krájením necháme zcela vychladnout.
Krok 13: Nebuďte netrpěliví a nechtějte bochník krájet ještě teplý. Skutečně vyčkejte, až zcela vychladne - ať už při pokojové teplotě, nebo třeba za okny (jako to dělám já, když pospíchám nebo jsem nedočkavá :-) )
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chléb s ovesnými vločkami a medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRjv
Moje poznámka
Domácí chléb s ovesnými vločkami a medem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XRjv
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 11 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 14 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 3 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Tématické fráze:
domácí chléb z ovesných vloček,
chléb z ovesných vloček,
domácí chleba s ovesných vloček,
chléb s ovesnými vločkami místo bez mouky,
domaci chleb s ovesných vloček,
domaci chleba sovesnych ovesných vloček,
domácí křehký chléb,
domácí chleba z ovesných vloček,
recept medový chléb s ovesnými vločkami,
toastovy chleb s ovesnymy vlockamy recept,
chleba 90 minut kynout med,
chleb s ovesnymi vlockami
Suroviny:
mouka hladká,
vločky ovesné,
droždí,
sůl,
mléko,
voda,
máslo,
med,
med,
vločky ovesné
Komentáře (4)