Maková ovesná kaše

migela-v Kuchař: migela-v

Dietní recepty , DIA, Ostatní 9 názorů

Suroviny

60 g ovesných vloček
25 g mletého máku
300 ml vody
1/2 lžičky mleté skořice
med
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vločky zalijeme vodou a necháme 8-12 hodin fermentovat.

  2. Fermentací vločky zesládnou a zvýší se jejich stravitelnost.

  3. Potom je pomalu zahříváme, přidáme mák, skořici a osladíme medem.

  4. Kaši necháme dojít pouze k varu, pak odstavíme, aby si uchovala své zdravé látky a vitaminy.

Poznámka

Kaši lze vylepšit mandlemi, rozinkami či jiným sušených ovocem, jak má kdo rád.

A kdo nemá rád mák, může ho nahradit kokosem - je to taky dobrota!

ZDROJ: http://www.varimezdrave.cz/makova-ovesna-kase

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Maková ovesná kaše

Tématické fráze: ovesná kaše s mákem stravitelnost máku dietni ovesna kase břicháč tom ovesná kaše ovesná kaše s kokosem zdravé recepty z maku ovesna kaše recept ovesná kaše ovesná kaše mák dietní recepty z maku dietní kaše maková kaše pro děti muze diabetik ovesne kase ovesna kase brichac tom fermentovaná ovesná kaše kaše s mákem mak dietni recept na makovou ovesnou kaši ovesná kaše pro diabetiky dietní vločková kaše s medem na snídani