Pečená zelenina s citronovým olejem

Susa Kuchařka: Susa

Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

3 mrkve
1 menší celer
2 lžíce citronového olivového oleje
hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Takto připravenou zeleninu vhodíme do mísy, přidáme olivový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a dobře promícháme.

  2. Zeleninu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C cca 30 minut. Zeleninu při pečení promícháváme, aby se nespálila a aby se plátky rovnoměrně opekly.

  3. Zeleninu můžete chroupat jen tak anebo ji zvolit jako přílohu k masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 340 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená zelenina s citronovým olejem

  • popoluska340 popoluska340

    Super receptik som bezlepkarka,tak si ho robievam casto.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • hosta hosta

    Jana Remkova: stejně dobře ti poslouží normální olivový olej a citron (já dávám na zeleninu raději balzamiko;-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ajajááj!:-D. U palačinek od Hanacoton kokosový olej, tady zas citronový..asi si nechám zvětšit špajz :-D. Jinak super;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená zelenina