Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos v tandoori koření s řepnou kaší

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 334 kJ /
1 036 kcal
Bílkoviny75,64 g
Tuky46,46 g
Vláknina13,16 g
Cholesterol 237 mg
Sodík 440 mg
Sůl0,99 g
Sacharidy73,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou smetanu. Rozmícháme a touto marinádou potřeme rybu. Krok 2: Necháme odležet aspoň 2 hodinky a poté osmahneme na grilovací pánvi ze všech stran. Na kaši si oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky a to samé uděláme s řepou. Krok 3: Dáme vařit brambory do slané vody asi po 10 minutách přidáme řepu. Vaříme do měkka. Scedíme a rozmixujeme do hladké kaše. Vše jsem ještě posypala citronovým pepřem.

Zveřejněno 18. 11. 2015

Poznámka autorky terezicka1

Další recepty najdete zde http://www.vareniapeceni.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v tandoori koření s řepnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64vz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos v tandoori koření s řepnou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/64vz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No, mně se líbí to "špilkování" :yes:

:-K terezicka1:
Píšete: "ja moc ryby nejim"
To mi přijdete jako ten hostinský, co si otevřel hospodu na mýtince...:-D

terezicka1: já zas třeba ryby miluji a zrovna losos má tak lahodnou chuť, že téměř koření nepotřebuje;-) Je třeba neupravovat ho tepelně příliš dlouho, nebo se vysuší a je pak opravdu téměř bez chuti.
Jinak je to ryba s fantastickou chutí a spousta koření ji přebije. A protože je zároveň i hodně drahá, měl by si každý dobře rozmyslet, jak si ji upraví.
Tvoje okořenění asi zkusím na kapřích hranolkách:-):yes:

Dekuju :-K ja moc ryby nejim, takze losos, zralok a tunak,jsou chutove ryby pro mne idealni, ze nejsou cítit po rybine.

Hmm, losos nemá chuť nic moc. Kdysi to říkal i nějaký nejmenovaný kuchař. Takže koření si myslím je potřeba. Můj postřeh z lososa je ten, že mne zklamal. Raději mám třeba pražmu, nebo makrelu. Myslím, že sis dobře poradila;-)

Colombo65: dekuji :-)

Mozna mate pravdu, delam lososa na nekolik způsobů. Chtela jsem taky jinou variantu, nez klasiku..

Škoda lososa. Takhle výrazné koření jeho chuť zcela zabije :-( Takže ve výsledku je jedno, jestli v tom obalím lososa nebo třeba tresku či pangase.

Velká nádhera :-O:yes::yes:

Tématické fráze:
losos tandori, jména všech kaší

Suroviny:
losos, koření tandori masala, česnek, paprika čerstvá červená, zázvor, sůl, smetana zakysaná, řepa červená, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu