

Losos na másle v rybím koření a mouce
Suroviny
- Steak lososa
- 2 lžíce hladké mouky
- lžička rybího koření
- 2 lžíce másla
- sůl
- trošku citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Lososa si osušíme do papírového ubrousku, mírně osolíme a pokapeme citronem. Pak obalíme v mouce smíchané s rybím kořením ze všech stran a usmažíme na másle do růžova.
Podáváme s bramborem, nebo zeleninovým salátem, možno také s bramborovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem si vymyslela sama a musím říct, že je to moc dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Losos na másle v rybím koření a mouce
-
Lososa zrovna mám ,tak určitě vyzkouším.
-
jarda Kadic:
dík
-
moch: Přečti si,co většinou obsahuje rybí koření:všechno to,co jsi napsal/a.Je tam akorát v některých směsích i glutaman. Dá se však koupit i bez něj
-
jak na to můžete sypat takový sajrajty jako koření na ryby. Hnus. Nejlepší losos je klasicky na másle zakáplej citronem, sůl, pepř, nějaká bylinka, třeba petržel, nic víc...
-
pytlák: Je, no, ale fakt ceny ryb jsou příšerné a pak máme jíst zdravě
-
Nejlepší je candát na másle ale ta cena!!!
-
herpep: já taky
-
výborný recept, vyzkoušeno a nemá chybu ... děkuji ...
-
Prohlédla jsem si pár receptů a tento mě zaujal nejvíc, takže vyzkouším
-
spagetka: naprosto souhlasím!!
pubi: mrkni se na přidaný podobný recept. U mne tady ten losos byla premiéra, takže možná proto byl malinko sušší. Později jsem ještě dělala lososa marinovaného, ten neměl chybu. Opravdu záleží na úpravě. Každopádně u mne zatím vede candát -
pubi:losos je vynikající, jemné, růžové masíčko. Prakticky není cítit rybinou, je jemné a šťavnaté - mně sušší nepřipadá, ale je fakt že záleží na volbě úpravy, má málo kostí. Nejlepší úprava je jen trochu kmínu a citron, aby se nepřebila jemná chuť, ale to už záleží na chuti každého.
Každopádně losos a pstruh jsou u nás nejfrekventovanější ryby
Jo a koukám, že jsem tu nehodnotila - jo, takhle ho máme moc rádi -
pubi: Jemné, malinko sušší maso, ale velmi křehké. Záleží však na úpravě
Teda, aspoň podle mne
-
ahojik lidicky potrebovala bych vedet charakteristiku lososa( chut atd)prosim ozvete potrebuju to vedet jeste dneska dikys mooc
-
Ervin Samper: díky moc, nebyla jsem tady a jsem moc ráda, že můj recept někoho inspiroval.
-
Vynikajici-mohu jedine doporucit!