

Babiččina kulajda
Suroviny
- hrnek hub
- hrnek brambor
- sůl
- pepř
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- kousek másla na jíšku
- trochu mouky na jíšku
- kopr
- lžíce octu
- nové koření
- bobkový list
- půl hrnku smetany
- vejce
Postup přípravy receptu
Připravíme dva kastrůlky. V jednom si uvaříme na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bobkový list . V půli vaření přidáme i houby. V druhém uděláme jíšku, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec vlijeme smetanu.
Vypneme, vložíme kousek másla, podáváme s pošírovaným vajíčkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babiččina kulajda
-
Petr: Já si raději připravím jídlo, než recept :).
-
ho,ho....tak to bych si dala hned ted,jamy.....
-
Dajda: ja byla vcera na houbach a nasla jsem pulku kosiku behem hodinky..takze problem vyresen. Pristi vikend zkusim jit znova, ale hlasi mraziky, takze nevim nevim
-
terezicka1: Prima, díky. Pro mě zase naopak.
Tak teď jen vyřešit, kde vzít ty houby!
-
Dopsala jsem vyvar do ingredienci. Jinak pro mne je lepší nechat vychladnout jišku, než horky vyvar.
-
Vypadá lákavě, ale kde vzít ten vývar, v surovinách není uveden. Myslíte tím vodu z brambor?
Dovolila bych si navíc poznámku, že jíšku není potřeba nechat vychladnout, pokud ji zalijeme studenou tekutinou a pořádně rozmícháme.