Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pokud milujete tatarský biftek, můžete dražší hovězí maso nahradit levnými variantami a připravit falešný tatarák
Zdroj: Toprecepty.cz

Milujete tatarský biftek, ale cena hovězího je pro vás čím dál víc nedostupná? Máme řešení! Falešný tatarský biftek.

Maso na pravý tatarský biftek je ze škrabané hovězí svíce, levnější verze počítá s mletým hovězím zadním masem z ořechu, falešné svíčkové nebo roštěné. I to ale začíná být cenově nedostupné. I když nám stačí menší kus, za takovou cenu je nám líto pěkné maso umlít. Bohužel jiné maso zasyrova nemůžeme doporučit z důvodu možné nákazy salmonelou nebo parazity.  Můžeme ale mlsné jazyky poněkud ošidit náhradními variantami.

Z čeho tvořit falešné tataráky

Vyzkoušejte některou z těchto možností:

Čím tatarák ochutit

Hmotu ochutíme, podobně jako pravý tatarák, drobně krájenou cibulí, česnekem utřeným se solí, worcestrovou omáčkou, mletým pepřem, mletou sladkou i pálivou paprikou, kečupem nebo protlakem, hořčicí. Zjemníme olejem, můžeme přidat čerstvý žloutek. Konečné dochucení je na každém.

Připravíme topinky potřené česnekem a můžeme začít hodovat.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky