Hrachová polévka s klobásou

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1 1/2 hodiny 4+ Polévky 0 názorů

Suroviny

200 g loupaného žlutého hrachu
1 ostravská klobása
1 cibule
3 stroužky česneku
1 střední mrkev
1/4 celeru
1 menší petržel
slunečnicový olej
1 kostka bujonu
majoránka
2 PL solamylu
2 bobkové listy
voda
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, klobásu a zeleninu na kostičky.. Na oleji vše společně mírně opražíme, přidáme mouku a uděláme zelenino-klobásovou jíšku.

  2. Přidáme předvařený hrách, koření a zalijeme vodou. Necháme vařit, dokud hrášek úplně nezměkne, případně přiléváme vodu. Můžeme podávat samostatně nebo s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Hrachová polévka s klobásou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo