Suroviny
Porce: 1-2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 747 kJ / 896 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,58 g |
Tuky | 42,63 g |
Vláknina | 4,46 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 545 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 97,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Toto je tzv.RAW = tedy nevařená omáčka. Jediné, co uvařiíte jsou těstoviny.
Uvařte těstoviny (čili pasta) „al dente“ dle návodu ve slané vodě s kapkou oleje. Krok 2: Do mixeru dejte všechny ostatní suroviny. Mixujte a občas stěrkou stáhněte omáčku ze stěn mixeru. Nebo můžete použít ponorný mixer. Krok 3: Vytvoří se krásně avokádově zelenkavá a hutná omáčka. Citronová šťáva se přidává, aby avokádo nezhnědlo. Krok 4: Ochuťte dle libosti solí a pepřem, popřípadě dolaďte konzistenci olivovým olejem či zakysankou. Je to čistě na vás a vašich chutích! Nebojte se toho. Krok 5: Uvařené těstoviny slijte přes cedník. Klidně trochu tekutiny na nich nechte, neb obsahují škrob, který krásně zahustí omáčku. Krok 6: V hrnci, ve kterém se vařily těstoviny je smíchejte s umixovanou omáčkou. Hezky promíchejte, aby se omáčka nabalila na těstoviny (proto používám plochý tvar pasty, neb hutná omáčka na ní dobře drží). Krok 7: Přendejte směs na talíř, ozdobte pár kousky zelené cibulky a třeba chilli papričky, nastrouhejte parmezán a můžete servírovat. Je to nevařená omáčka s minimem nádobí a času.
Uvařte těstoviny (čili pasta) „al dente“ dle návodu ve slané vodě s kapkou oleje. Krok 2: Do mixeru dejte všechny ostatní suroviny. Mixujte a občas stěrkou stáhněte omáčku ze stěn mixeru. Nebo můžete použít ponorný mixer. Krok 3: Vytvoří se krásně avokádově zelenkavá a hutná omáčka. Citronová šťáva se přidává, aby avokádo nezhnědlo. Krok 4: Ochuťte dle libosti solí a pepřem, popřípadě dolaďte konzistenci olivovým olejem či zakysankou. Je to čistě na vás a vašich chutích! Nebojte se toho. Krok 5: Uvařené těstoviny slijte přes cedník. Klidně trochu tekutiny na nich nechte, neb obsahují škrob, který krásně zahustí omáčku. Krok 6: V hrnci, ve kterém se vařily těstoviny je smíchejte s umixovanou omáčkou. Hezky promíchejte, aby se omáčka nabalila na těstoviny (proto používám plochý tvar pasty, neb hutná omáčka na ní dobře drží). Krok 7: Přendejte směs na talíř, ozdobte pár kousky zelené cibulky a třeba chilli papričky, nastrouhejte parmezán a můžete servírovat. Je to nevařená omáčka s minimem nádobí a času.
Zveřejněno 10. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny s avokádo-rukola-parmezánovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnwE
Moje poznámka
Těstoviny s avokádo-rukola-parmezánovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnwE
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 13 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 8 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 9 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 10 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 10 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 11 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 11 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 11 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 11 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 12 hodinami
Tématické fráze:
avokado s těstovinami,
avokádová omáčka na těstoviny,
avokádo recepty,
recepty z avokáda,
avokádo a těstoviny,
avokádo těstoviny,
avokádo na těstoviny,
recepty na těstoviny,
avokádo a těstoviny s houbami,
avokado rukola,
avokado s těstoviny,
těstoviny avokádo,
avokadova pasta na těstoviny recept,
rukola recept,
těstoviny s avokádem a rukoly,
těstoviny recepty,
těstoviny s avokádem,
omáčka na těstoviny z avokada,
aby avokádo nezhnedlo,
avokádo recepty s těstovinami
Suroviny:
rukola,
semínka slunečnicová,
parmazán,
smetana zakysaná,
olej olivový extra virgin,
avokádo,
šťáva citronová,
těstoviny fettuccine,
česnek sušený,
cibulka jarní,
sůl,
pepř mletý,
chilli paprika čerstvá,
bazalka čerstvá
Komentáře (4)