Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 579 kJ / 1 572 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,12 g |
Tuky | 126,88 g |
Vláknina | 6,87 g |
Cholesterol | 124 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 89,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařte gnocci dle návodu na obalu (ty mé trvaly pouhé 3 minuty od bodu varu a doporučuji nepřekračovat doporučenou dobu vaření, neb ty rozvařené noky se budou špatně opékat).
Krok 2: Oloupanou a na klínky pokrájenou cibuli si opečte spolu s pokrájenou slaninou i mletým novým kořením na lžíci másla (klidně s kapkou oleje). Trvá to zhruba 5 minut do zlatova. Přidejte ještě lžíci oleje a na plátky pokrájené žampiony. Posypte pokrájenými lístečky rozmarýnu a lžičkou sušeného česneku. Osolte a opepřete.
Krok 3: Opečte do zlatova a pak opět přidejte do křupava opraženou slaninu s cibulí. Ještě společně prohřejte a servírujte s petrželkou. Do výpeku v pánvi přidejte okapané gnocchi a opékejte do křupava zhruba 5 minut. Pak je osolte a do pánve vraťte již opečenou cibuli se slaninou, přidejte mražený hrášek a ještě dorestujte několik minut (cca 3-4 minutky).
Krok 4: Servírujte posypané petrželkou.
Zveřejněno 18. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Opékané gnocchi se slaninou a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxNQ
Moje poznámka
Opékané gnocchi se slaninou a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MxNQ
Nejnovější recepty
Žloutkové cukroví mojí babičky
Přidáno před 8 hodinami
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno před 18 hodinami
Likér ze slaného karamelu
Přidáno před 18 hodinami
Šlehačkové cukroví IV
Přidáno 7. 12. 2024 22:30
Chuťovky z toustového chleba
Přidáno 7. 12. 2024 16:52
Pomazánka z červené řepy a celeru na jednohubky, tousty nebo topinky
Přidáno 7. 12. 2024 16:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Šlehačkové cukroví: Výjimečně lahodné, jemné a na jazyku se rozplývající kousky jen ze tří surovin lehce zvládne i začátečník
Žloutkové cukroví se dá udělat jen ze dvou ingrediencí. Navíc je úžasně křehké a doslova se vám rozplyne na jazyku
Ledovky podle Martina z Peče celá země: Baví mě tam kyselost i chuť krému s rumem. Cukroví mě vrací do dětství, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí listové těsto + slané šátečky
SilviaD před 4 hodinami
Perníkové kuličky s ořechy
hanastan před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Martin2605 před 5 hodinami
Domácí mini pizza s olivami a šunkou
Komtesina před 5 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
wimra před 6 hodinami
Linecké cukroví
TereJanos před 7 hodinami
Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou
Lucie1001 před 10 hodinami
Bramboračka
Darwin před 10 hodinami
Tématické fráze:
noky se slaninou a zelím,
gnocchi se žampiony a slaninou,
gnochi s houbami,
noky s houbama s slaninou,
opékáne noky se slaninou,
noky zapečené s houbami,
noky bramborové s anglickou a houbami,
bramborové gnocchi s houbami,
gnochci s houbami,
gnocchi se slaninou a žampiony,
noky s houbami,
gnocchi recept,
rozvarene gnocchi,
gnocchi zapečené s houbami,
zapecene gnocchi s houbami,
noky se žampiony,
zapečené gnocchi se žampióny recept,
gnocchi se slaninou,
houby s gnovhii,
opekane noky
Suroviny:
gnocchi,
cibule,
slanina,
houby čerstvé,
máslo,
olej,
koření nové koření,
česnek sušený,
sůl,
pepř mletý,
petrželka
Komentáře (2)