Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 45 717 kJ / 10 927 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 180,57 g |
| Tuky | 714,13 g |
| Vláknina | 28,19 g |
| Cholesterol | 4,69 g |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,42 g |
| Sacharidy | 930,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 175 °C asi 45 minut.
Krok 2: Krém
Krok 3: Do studeného mléka nasypeme cappuccino, instantní kávu i mletou zrnkovou kávu. Dále přidáme mouku. Abych zabránila hrudkování mouky v mléku, ve studeném mléce mouku rozšlehám elektrickou metličkou - šlehačem.
Krok 4: Z této směsi uvaříme za stálého míchání hustou kaši, do které hned po odstavení ze sporáku vmícháme 50 g stoprocentního tuku a necháme vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a pomalu po částech zašleháváme kávovou kaši.
Krok 5: Do takto připraveného krému malým pramínkem lijeme likér a stále šleháme až je krém opravdu hedvábný. Je to chuťově výborný krém, který se díky kávě hodí spíš do dortů pro dospělé. Lze ho použít i pod marcipánový potah.
Krok 6: Na oplocení jsou použity klasické cukrářské trubičky.
Krok 7: Zelenina je vymodelovaná z tvarovací hmoty a dort je potažen potahovou hmotou dle vlastního výběru a dobarvenou potravinářskou barvou. Hlína je udělána z hoblinek čokolády.
Zveřejněno 29. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro zahrádkáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ1E
Moje poznámka
Dort pro zahrádkáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RJ1E
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 1 hodinou
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 14 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 1 hodinou
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 11 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 13 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 13 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 14 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 14 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 15 hodinami
Tématické fráze:
zahrádkář recepty,
marcipanovy dort pro zahradkare,
krém do dortu zrnková káva,
foto dorty pro zahrádkáře,
krém do dortu se zrnkovou kávou,
čokoládová tvarovací hmota na dort,
dorty zahrádkář,
dorty pro muze zahradka,
zahrádkář dort,
dort zahradkář,
dort provzahradkare
Suroviny:
čokoláda,
máslo,
cukr,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
kakao,
prášek do pečiva,
máslo,
mléko,
mouka polohrubá,
cappuccino,
káva rozpustná,
tuk,
káva,
cukr moučkový,
bailey´s
Komentáře (2)