Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 833 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,08 g |
Tuky | 37,95 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 76 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 2,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu.
Krok 2: V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků mléčnou směs.
Krok 3: Promícháme a nalijeme do připravených nádob, misek či jedné velké zapékací mísy.
Krok 4: Každou misku polijeme směsí a přidáme na plátky nakrájené jahody. Posypeme trochu cukrem a zapečeme asi 20 minut na 200 °C. Hotové posypeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 27. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovka z mazance s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nj3
Moje poznámka
Žemlovka z mazance s jahodami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Nj3
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
zemlbaba z mazance,
zbylý mazanec,
zbylí velikonoční mazanec,
co ze zbylého mazance
Suroviny:
mazanec,
smetana,
mléko,
cukr,
lusk vanilkový,
žloutek,
jahody
Komentáře (3)