Pangasius zapečený s kukuřicí a mozzarellou

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Ryby 11 názorů

Suroviny

1 kg Pangasius dolnooký (3 filety)
6 plátků Alpské sušené šunky
12 kuliček sýru Mozarella
sáček sladké mražené kukuřice
1 kapie
sůl
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, podélně rozřízneme prostředkem filetu a necháme cca 30 minut odležet. Takto vzniklé filety poté osušíme v papírové utěrce.

  2. Nachystáme plátky alpské šunky, režnou niť na převázání a malou skleničku (panáka - samozřejmě může být dodána i naplněna a kuchař se může posilnit, před složitým kuchařským výkonem a následně ji využít k tvorbě pokrmu).

  3. Na podložku si položíme skleničku malého průměru a okolo ovineme podélným řezem vzniklou polovinu pangasia. Doporučuji řezem dolů, je totiž ideálně rovný.

  4. Filet se nám na skleničku krásně přisaje čehož, využijeme a obložíme jej plátkem alpské šunky a převážeme režnou nití. Takto vzniklé dílo přeneseme do zapékací misky, kterou máme vyloženou pečícím papírem.

  5. Po vložení i se skleničkou na pečicí papír vyjmeme skleničku a do spodní části vzniklého otvoru vložíme kolečko uřezané kapie. Dále vložíme na másle lehce povařenou kukuřici a naplníme jí až po vrch filetu.

  6. Na kukuřici položíme dvě kuličky sýru mozarella a pokapeme olivovým olejem. Takto postupně naplníme všechny filety a dáme zapéct do trouby dozlatova. Jako příloha vařený brambor nebo jen zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pangasius zapečený s kukuřicí a mozzarellou

  • 1974andrea 1974andrea

    Zrovna koukám na tuhle nádheru,jsi opravdu moc šikovnej a fantazie máš na rozdávání;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Janka 46 Janka 46

    no to je nadhera :-8takove vareni me bavi slo by pouzit treba i naslabo naklepane kureci maso?jinak fakt super:yes::yes::yes::-*

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Otto, nápaditý recept a krásné foto:yes::-p;-). :-!:-)):yes::yes::-K +8

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Opravdu pastva a nejen pro oči:-p:yes::yes:+7.

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Otto - borec nakonec ... tvůj výtvor je opravdu lahodící nejen oku :-) bodík :yes: +6

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Paráda :-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Teda, na co ty nepřijdeš...sklenička...:-O A výsledek vypadá jak z nóbl podniku :-K:yes::yes:
    Výborný nápad...

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Děkuji - popustil jsem kapánek uzdu fantazie a zřejmě se to podařilo.;-);-);-) Místo alpské šunky, může nastoupit i klidně anglická slanina, nebo dušená šunka. Improvizujte.;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pastva pro oči;-):yes:

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Zajímavě to vypadá.Ukládám:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Alpskou šunku nemám, ale nevadí, nějak si poradím a celé to kulinářské dílko považuji za velmi, velmi zdařilé a posílám bodové hodnocení 1*.:-p:yes::-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečený pangasius zapečený filet pangasius mozarella pangasius zapeceny ryba na pečícím papíře zapečená mozarella pangasius s mozzarelou ryba s mozzarelou pangasius s mozarelou pangas s mozarelou vareny pangasius zapečené s mozzarelou ryba s kukuřicí pangasius zapečený s mozzarelou zapečené brambory s kukuřicí zapečený pangas s mozzarelou pangasius zapeceny video recepty ryba zapečená s kukuřicí pangas mozarella zapečená ryba s mozarellou

Zapomněl/a jsem heslo