Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 038 kJ / 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,84 g |
Tuky | 18,80 g |
Vláknina | 6,20 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 13,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí stehna očistíme a omyjeme, případně zbavíme přebytečných blanek. Na pánvi na rozehřátém másle necháme zesklovatět pórek a bílé části lahůdkových cibulek (zelené části můžeme použít jako ozdobu do polévky nebo bramborové kaše). Pak zeleninku shrneme lehce stranou a do pánve přidáme králíka, smažíme 2-3 minutky z každé strany, aby se maso pěkně zatáhlo a získalo lehce zlatavý nádech.
Krok 2: Mezitím si nakrájíme mrkev na kolečka nebo půlkolečka a rozložíme po dně pekáče, posypeme kořením. Na takto připravený pekáč přemístíme králíka. V troše vody si rozmícháme francouzskou hořčici a stehna jí přelijeme. Králíka ještě lehce osolíme, opepříme, podlijeme dostatečným množstvím vody. Nakonec přidáme větvičky čerstvého rozmarýnu.
Krok 3: Přemístíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi 2 hodiny, králíka průběžně podléváme a otáčíme. Poslední půl hodinku necháme stehna péct odkryté, aby měl králík pěkně křupavou kůrčičku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, nebo i s rýží, kuskusem...takto připravený králík snese vše :)
Zveřejněno 24. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarný králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roWW
Moje poznámka
Rozmarný králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roWW
Nejnovější recepty
Houbová směs
Přidáno před 1 hodinou
Květáková polévka se zeleninou, smetanou a parmezánem
Přidáno před 5 hodinami
Petrželkové knedlíky s houbovkou
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí s houbami a rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Houbový štrúdl
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé smažené v troubě
Ketynna před 10 minutami
Česneková polévka - sváteční
Kajkajak před 24 minutami
Červená čočka s klobásou
jar.smejkal@gmail.com před 1 hodinou
Hermelínový salát se šunkou
PetraFis před 1 hodinou
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
kulisek před 2 hodinami
Bílá zelňačka
Fitulka před 2 hodinami
Bramborová polévka s houbami nakyselo
janatka před 3 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
janatka před 3 hodinami
Houbová polévka podle paní nadlesní
Eva1mamina před 3 hodinami
Květákový mozeček
Glapet před 5 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty,
králík recept,
rozmarný králík na houbách,
recept na králíka,
králík na másle a na porku,
recepty z králíka,
jak pripravit kralika recept
Suroviny:
stehno králičí,
máslo,
cibulka lahůdková,
pórek,
mrkev,
sůl himalájská,
pepř mletý,
koření provensálské,
hořčice francouzská,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (3)