Rybízové želé

zizalka Kuchařka: zizalka

na 6 skleniček (200ml) Zavařeniny 7 názorů

Suroviny

2 kg červeného rybízu
100 ml vody
1,2 kg cukru krupice
100 ml sektu
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz opláchneme a necháme okapat, vsypeme do většího silnostěnného kastrolu. Mírně pomačkáme, podlijeme vodou a vaříme 10-15 minut, až ovoce pustí šťávu.

  2. Síto vysteleme čistou bavlněnou utěrkou a ovoce přes ni propasírujeme, aby nám zbyly stopky, jadérka a slupky.

  3. Šťávu uvedeme do varu, vsypeme cukr a vaříme na mírném ohni 15-20 minut, až směs začne želírovat. Do horkého želé vlijeme sekt a rozdělíme do čistých sklenic.

  4. Zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Poznámka

Zdroj: Gurmet 7-8/2014

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rybízové želé

Tématické fráze: želé z červeného rybízu želé z červeného rybízu recept žele z bílého rybízu rybízová buchta s želé červeny rybiz žele recept zele z cerveneho rybizu rybízový dort s želé ribizovy žele želé že šťávy rybíz želé domácí želé z bílého rybízu rybizovežele koláč s rybízovým želé recepty z křenu želé z ovoce-rybízu bíly rybiz želé postup na ribízové želé rybízový dže bez jadýrek rybízové želé na dorty džem z červeného rybízu bez jadýrek