

Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory
4 porce Vepřové maso 32 názorů
Suroviny
- 4 plátky vepřové krkovičky bez kosti(po 120-150 g)
- sůl
- Marináda:
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička citrónové šťávy (čerstvě vymačkané)
- 2 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané)
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 strouhnutí citrónové kůry
- 2 strouhnutí pomerančové kůry
- Příloha:
- 6-8 brambor s pěknou slupkou
- 6 sušených rajčat
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu
- 1 lžička citrónové šťávy
- olivový olej (zhruba 3-4 lžíce)
- sůl
Postup přípravy receptu
Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové kůry vyšleháme marinádu, kterou potřeme nasolené plátky krkovičky a necháme několik hodin odležet.
Brambory omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti soust a promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, nabotnanými a pokrájenými sušenými rajčaty, plátky česneku, utlučeným rozmarýnem, měsíčky červené cibule a solí.
Troubu rozehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s bramborovou směsí.
Po deseti minutách brambory prohrábneme a odhrneme na jednu stranu.
Na uvolněné místo položíme plátky marinované krkovičky a necháme péct.
Po patnácti minutách ji obrátíme a dopékáme ještě patnáct minut dozlatova.
Brambory a maso budou hotové ve stejnou chvíli a můžeme servírovat.
Poznámka
Recept je inspirovaný pořadem S Italem v kuchyni, v němž kuchař podobným způsobem připravoval vepřová žebra na grilu a grilovanou bramborovou přílohu.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory
-
Tak to mě, Ladinko, moc mrzí.
My to hořké neměli, to bych recept nevkládala a počítám, že ani Ridi to nepodává hořké... Napadá mě leda, jestli to nemůže být odrůdou citrusů, nebo jestli se ti nepřipletlo to bílé ze slupky.. Škoda, je mi to líto.
Ale děkuji za vyzkoušení a komentář. -
Eli, marináda chuťově byla vynikající.Bohužel na hotovém mase jsme si moc nepochutnali, bylo to dost nahořklé. Dodržela jsem tvíé dávkování, ale podle mě to způsobilo spojení pomerančové kůry a rozmarýnu....protože nic jiného mě nenapadá, proč by to nemělo být dobré....Neboj, další tvoje recepty budu zkoušet dál, prostě se někde stala chyba.
Tohle hlavně píšu pro ty, co rejpou, že se jen plácáme po rameni. No tady tě sice nepoplácám, ale taky netvrdím, že neumíš vařit, pochopilas mě ne?
-
moc pěkné
-
Eliza:taak o tom nemám nejmenší pochybnost, u nás se tohle může (jen brambory uvařím kvůli glykemii, ale to je detail), já dělala teď mužovi k večeři salát z pömerančů a jablek a prý - a zbude ti? Tak jsem ho uklidnila, že správná hospodyňka myslí na vše
-
spagetka: Ladi, to jsi mě moc potěšila - nezapomeň fotit. Pevně věřím, že si pochutnáte.
-
Eliza:Eli, zítra dělám, ale naložím si to přes noc, neb zítra mám fofr a nestíhám
-
Jsem ráda, že se recept líbí a moc děkuji za ohlasy.
-
To bude pochutnáničko!
+20
-
Oku lahodící pokrm, hezky barevné a jistě i chutné
-
+18
velká dobrota krásně zdokumentovaná
-
Eliza: Krkovičku máme nejraději, je báječně šťavnatá
Je to pěkná a jistě chutná kombinace, dávám 17.bod
-
oj, chuťové buňky v tlamici zatančily zběsilý kankán!!!! Vypadá to překrásně!!!!
-
-
-
nádhera