Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 32 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky bez kosti(po 120-150 g)
sůl
Marináda:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžíce tekutého medu
2 lžíce olivového oleje
1 lžička citrónové šťávy (čerstvě vymačkané)
2 lžíce pomerančové šťávy (čerstvě vymačkané)
1 lžička mletého černého pepře
1 strouhnutí citrónové kůry
2 strouhnutí pomerančové kůry
Příloha:
6-8 brambor s pěknou slupkou
6 sušených rajčat
2 červené cibule
4 stroužky česneku
1 lžička podrceného sušeného rozmarýnu
1 lžička citrónové šťávy
olivový olej (zhruba 3-4 lžíce)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové kůry vyšleháme marinádu, kterou potřeme nasolené plátky krkovičky a necháme několik hodin odležet.

  2. Brambory omyjeme, pokrájíme na kousky velikosti soust a promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, nabotnanými a pokrájenými sušenými rajčaty, plátky česneku, utlučeným rozmarýnem, měsíčky červené cibule a solí.

  3. Troubu rozehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s bramborovou směsí.

  4. Po deseti minutách brambory prohrábneme a odhrneme na jednu stranu.

  5. Na uvolněné místo položíme plátky marinované krkovičky a necháme péct.

  6. Po patnácti minutách ji obrátíme a dopékáme ještě patnáct minut dozlatova.

  7. Brambory a maso budou hotové ve stejnou chvíli a můžeme servírovat.

Poznámka

Recept je inspirovaný pořadem S Italem v kuchyni, v němž kuchař podobným způsobem připravoval vepřová žebra na grilu a grilovanou bramborovou přílohu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozmarná krkovička na citronu a pomeranči s pečenými brambory

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak to mě, Ladinko, moc mrzí.:-(( My to hořké neměli, to bych recept nevkládala a počítám, že ani Ridi to nepodává hořké... Napadá mě leda, jestli to nemůže být odrůdou citrusů, nebo jestli se ti nepřipletlo to bílé ze slupky.. Škoda, je mi to líto.
    Ale děkuji za vyzkoušení a komentář.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eli, marináda chuťově byla vynikající.Bohužel na hotovém mase jsme si moc nepochutnali, bylo to dost nahořklé. Dodržela jsem tvíé dávkování, ale podle mě to způsobilo spojení pomerančové kůry a rozmarýnu....protože nic jiného mě nenapadá, proč by to nemělo být dobré....Neboj, další tvoje recepty budu zkoušet dál, prostě se někde stala chyba.
    Tohle hlavně píšu pro ty, co rejpou, že se jen plácáme po rameni:-)):-)). No tady tě sice nepoplácám, ale taky netvrdím, že neumíš vařit, pochopilas mě ne? ;-);-):yes::yes::-D:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliza:taak o tom nemám nejmenší pochybnost, u nás se tohle může (jen brambory uvařím kvůli glykemii, ale to je detail), já dělala teď mužovi k večeři salát z pömerančů a jablek a prý - a zbude ti? Tak jsem ho uklidnila, že správná hospodyňka myslí na vše :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    spagetka: Ladi, to jsi mě moc potěšila - nezapomeň fotit. Pevně věřím, že si pochutnáte.:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliza:Eli, zítra dělám, ale naložím si to přes noc, neb zítra mám fofr a nestíhám ;-);-):-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jsem ráda, že se recept líbí a moc děkuji za ohlasy.:-K

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    To bude pochutnáničko!:yes:+20

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Oku lahodící pokrm, hezky barevné a jistě i chutné;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+18:yes:velká dobrota krásně zdokumentovaná:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eliza: Krkovičku máme nejraději, je báječně šťavnatá:yes: Je to pěkná a jistě chutná kombinace, dávám 17.bod:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    oj, chuťové buňky v tlamici zatančily zběsilý kankán!!!! Vypadá to překrásně!!!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

  • zizala zizala

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nádhera :yes::-p

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: krkovička na pomerančích marinada s pomerančem krkovice na pomerancich krkovička s pomerančem vepřová krkovice na pomerančích brambory na pomerančích marináda na krkovici s pomeranči krkovicka na medu a pomerančích krkovicka s citronem masová marináda s pomerančem pečená krkovice s bramborem krkovice na medu maso na gril citron a pomeranč recepty na krkovičku brambory na pomeranncich krkovice na grilu s pomerančem vepřová krkovice s pomerančem marinovaná krkovice na pomerančích marinada/vepřová krkovice krkovička s medem

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít