Jablečný závin se zmrzlinou

Saturejka Kuchařka: Saturejka

Doba přípravy: 45 minut Moučníky , Záviny, rolády 0 názorů

Suroviny

listové těsto (zde použito chlazené listové těsto Billa)
2 jablka
skořice mletá
cukr třtinový
vanilková zmrzlina
borůvky
jogurt
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na pečícím papíru (nebo použijeme už rozválené z obchodu). Na náplň použijeme nastrouhaná jablka, zbavená slupky a jadřinců. Posypeme po rozváleném těstě, rovnoměrně přidáme mletou skořici a třitnový cukr.

  2. Těsto s náplní stočíme do štrůdlu a konce zahneme dolů, přeneseme na plech. Potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  3. Pečeme na 180 stupňů Celsia asi 30 minut. Ihned vytáhneme a necháme vychladnout. Nakrájíme a podáváme se zmrzlinou a borůvkami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný závin se zmrzlinou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: štrúdl se zmrzlinou jablkovy zavin se zmrzlinou zavin se zmrzlinou závin, zmrzlina jablkovy štrudl se zmrzlinou saturejka zmrzliny saturejka zmrzlina strudl a zmrzlina kynutý jablkový závin recept jako z obchodu teply strudl se zmrzlinou

Zapomněl/a jsem heslo