Krůtí vývar s mrkví a quinoou

Suroviny 3-4 porce

1 velké krůtí stehno
1 velká mrkev
quinoa
bobkový list
nové koření
solčanka

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu se studenou vodou dáme omyté krůtí stehno, 2-3 menší bobkové listy a pár kuliček nového koření.

  2. Vaříme, než je maso měkké - odlupuje se od kosti a mírně se rozpadává (cca 1.5 - 2 hodiny). V případě potřeby dolijeme vodu.

  3. Scedíme, maso obereme z kosti a nakrájíme na kousky. Vrátíme do čiré vývarové vody a přidáme na kousky nakrájenou mrkev. Přisypeme quinou a povaříme, než je mrkev měkká a quinoa plně uvařená (cca 10-15 minut).

  4. Dochutíme solčankou.

Poznámka od kuchařky

Je to výživná, posilující a chuťově velmi dobrá polévka, hlavně pokud je člověk nachlazený nebo nemocný.

Quinou občas nahradím pohankovými polévkovými těstovinami. Množství quinoi záleží na tom, jak chceme mít polévku hustou, po odležení ještě trochu zhoustne, proto raději dávám quinoi míň, aby z toho pak nebyla kaše.

Solčanka se samozřejmě dá nahradit i jiným dochucením, případně jen solí.

Komentáře k receptu Krůtí vývar s mrkví a quinoou

Tématické fráze: silný krůtí vyvar mrkvovy vývar recept krůtí vývar posilující silný kuřecí vývar recept