Kuřecí vývar s droby a quinoou

Polévky Doba přípravy: cca 2,5 hodiny 2 názory

Polévky Doba přípravy: cca 2,5 hodiny 2 názory

Suroviny 6 porcí

2 kuřecí skelety
300 g kuřecích drůbků (směs): krky, žaludky, srdíčka a játra
1 cibule - menší
1 mrkev - větší
celer- čtvrtka
1 menší petržel
rozmáčknutý stroužek česneku
3 kuličky nového koření
6 kuliček pepře
1 bobkový list
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté skelety a očištěné drůbky vložíme do hrnce se studenou osolenou vodou, česnekem, očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí s vrchní tmavou slupkou a s kořením.

  2. Vše přivedeme k varu, pak ztlumíme plamen a zvolna necháme vývar "perlit" - táhnout. Během vaření odstraňujeme lžící z vývaru případnou pěnu.

  3. Zeleninu z vývaru vyndáme dříve, aby zůstala na skus a taktéž i játra a krky, která nepotřebují tak dlouhou tepelnou úpravu, jako srdíčka a žaludky.

  4. Po změknutí srdíček a žaludků vývar scedíme, maso ze skeletů obereme a vložíme zpět do vývaru společně s pokrájenou zeleninou a pokrájenými vařenými droby.

  5. Polévku dochutíme podle chuti solí, pepřem a bylinkami, doplníme dle chuti předvařenou guinoou, kterou buď vmícháme přímo do polévky nebo si ji každý nandá do talíře podle vlastního uvážení, dochutíme podle chuti solí, pepřem a bylinkami a můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Pokud chceme mít polévku tmavší, můžeme skelety a očištěnou zeleninu, před vařením nejprve osolit a vložit do předehřáté trouby na 200 stupňů opéct, ale nutné to není.

Polévku můžeme samozřejmě doplnit i jinou zavářkou dle vlastní chuti - nudle, drobení, játrové nebo drožďové knedlíčky, krupicové nočky...

Komentáře k receptu Kuřecí vývar s droby a quinoou

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Simona Skolakova: :-K...krky obírám jen já a děda, takže čistě naše záležitost;-):-D, maso z krků pro zbytek strávníků je ze skeletů, o krky se nedělíme a nevadí nám si je "ocucat":-D

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Polévka musí být moc dobrá,ale umím si představit obírat maso z krků když se podávají celé v talíři,jednou jsem to udělala a od té doby je raděj obírám před podáváním polévky.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vývar z kuřecích drobů kureci vyvar z drobu kureci polevka s droby vývar z droby hovězí vývar s droby recept jak osolit vyvar guinoou kureci droby kdy osolit vývar kureci vyvar s droby kuřecí droby vývar kdy osolit maso na vývar kuřecí vývar vaření drobů z kuřete drůbeží vývar z z kuřecích jater kureci droby recept vývar z drob kuřecí vývar s drobu kureci zaludky vyvar vyvar z drobu kureci vyvar s krky a srdicky