Älplermagronen
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 916 kJ / 2 370 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,86 g |
Tuky | 67,37 g |
Vláknina | 24,53 g |
Cholesterol | 245 mg |
Sodík | 3,25 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 307,14 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 10. 2016 20:17
18. 9. 2016 13:50
...jinak ve stručnosti k historii tohoto jídla:
Älplermagronen jsou nyní považovány za tradiční švýcarskou alpskou specialitu. Původ vzniku tohoto pokrmu pochází z doby, kdy se stavěl Gotthard tunel, na kterém, mimo jiné, pracovali také italové. Z domoviny si s sebou vozili jejich italské těstoviny a ty pak zkombinovali s dostupnými potravinami v tomto regionu-mléko, sýry, vejce, brambory, cibule.
Bylo to jídlo, které se dalo jednoduše připravit nad ohněm v kotli a těžce pracující dělníky dobře nasytilo.
Jinak tato švýcarská specialita se podává také s jablečným pyré nebo jablečným kompotem. Jablečné pyré se v Německu servíruje zase s bramborákem. Pro našince jistě velmi nezvyklé, ale doporučuji vyzkoušet.
16. 9. 2016 19:34
16. 9. 2016 19:29
15. 9. 2016 20:40
15. 9. 2016 17:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 4 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 8 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 8 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 8 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 9 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 9 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 10 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Další recepty
Tématické fráze: svycarske testoviny se syrem a jablecnym pyre speciality z brambor recepty recept speciality z brambor alpské speciality recept alpská specialita zapékané brambory recept švýcarské těstoviny s bramborem a syrem švýcarské brambory s těstovinami švycarské jidlo těstoviny brambory syr švýcarské těstoviny s bramborem a sýrem tyrolxke brambory s testovinami švýcarské zapečené brambory s těstovinami gotthard cibuli
Suroviny: brambory, těstoviny, cibule, sýr tvrdý, mléko, smetana, ořech muškátový, máslo, pepř, sůl, vývar zeleninový
Älplermagronen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zxv
6 názorů