Střapatý květák, anebo květák v těstíčku

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 středně velký květák
3 vejce
olej
1 PL ostrého ajvaru
2 PL strouhaného čedaru
sůl, celý kmín
špetka kurkumy
1 PL solamylu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Uvařený květák rozebereme na růžičky.

  2. Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, ajvarem a solamylem a připravíme tak těstíčko na obalení.

  3. Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme do rozehřáté trouby na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme na 170 stupňů z obou stran dozlatova.

  4. Květák má "střapatý vzhled" a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Střapatý květák, anebo květák v těstíčku

Tématické fráze: květák recepty recepty z květáku květák v těstíčku recept z kvetaku kvetak v parmezanovem testicku květák recept recepty na květák recept s květákem kvetak v parmazanovem testicku květák v těstíčku v troubě květák na plechu zapečený květák v těstíčku recept na zapečený květák v těstíčku videorecept recepty s kvetakem recepty na z květáku recept květák v těstíčku recepty kvetak květák v solamylu květák v těstíčku solamyl střapatý vzhled