Květák v křupavém zeleninovém těstíčku

mika59 Kuchařka: mika59

Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

střední květák
2 vejce
50-60 ml mléka
50 g uzeného strouhaného sýru
malá mrkev
kousek celeru
3-4 lžíce hladké mouky
na špičku nože kypřící prášek
libeček nebo petrželka
sůl
pepř
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka, asi 8 minut. Po vytažení ho necháme okapat. Zeleninu nastrouháme na jemno (celkem asi 150 g) a bylinky nasekáme.

  2. Smícháme vejce, mléko, zeleninu, sýr a koření. Po lžících přidáváme mouku, a malinko kypřícího prášku. Mícháme do vzniku spíše hustšího těstíčka. Necháme pár minut odpočinout.

  3. Květák namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme ze všech stran do zlaté barvy. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 561 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák v křupavém zeleninovém těstíčku

Tématické fráze: kvetak recepty recepty z květáku křupavý květák z trouby květák v těstíčku křupavý květák květák v těstíčku v troubě zeleninové recepty křupavé těstíčko květák recept křupavé ruzicky květak v těsticku do trouby květák v pivním cestíčku zeleninové těstíčko obaleny kvetak z trouby zapečený květák v těstíčku recepty na květak krupavy smazeny kvetak obalený květák recept z kvetaku křupavý květák recepty

Zapomněl/a jsem heslo