Střapaté řízky

Vepřové maso Doba přípravy: 50-60 min 32 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 50-60 min 32 názorů

Suroviny 2 porce

2 ks Vepřová krkovice
popřípadě 2 ks kuřecí prsa nebo rybí maso podle chuti
150 g bílého jogurtu použila jsem Choceňský
1 vejce
100 g tvrdého sýra 40%
5 větších stroužků česneku
strouhanka v poměru 1:1 se sýrem
sůl
oblíbené koření do jogurtu
použila jsem koření Adžika Reny

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme, nasolíme a vložíme do marinády z jogurtu, česneku, vajíčka a koření nejlépe na noc. Strouhanku si spojíme v poměru 1:1 se sýrem a namarinované řízky v této směsi obalíme. Vkládáme na pečící papír a smažíme v troubě dorůžova.

  2. Pokud chceme, můžeme zároveň s řízky ve stejném pekáči smažit předvařené brambory ve slupce, nakrájené na kolečka a posypeme je stejným kořením, které jsme přidali do jogurtu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-recept mi přišel meilem. Mírně jsem si ho upravila.

Jogurtové řízky tady máme, ale nenašla jsem ani jedny, kde by byl v surovinách sýr.

Komentáře k receptu Střapaté řízky

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: smažený kapr v troubě střapatý řízek střapaté řízečky recepty kapr smažený jogurtem střapaté kuřecí řízky řízky z kapra střapaté brambory řízky z kapra v troubě střapaté maso střapaté masíčko střapaté střapaté kuřecí řízečky domácí brambůrky ládi hrušky střapaté řízky v troubě střapatý řízek recept vepřový střapatý řízek lada hruska jogurtove rizky střapatý kuřecí řízek jogurové řízky podle ládi hrušky kuřecí řízky v jogurtu od ládi hrušky