Zapečené mleté maso s květákem

Merylas Kuchařka:

Mleté maso 18 názorů

43

Suroviny

1 kg hrubě mletého masa ( mix vepřové + hovězí, nebo jen vepřové, plec,
libovější bůček)
2 cibule
olej
sůl
pepř
3 vejce
1 kelímek (12%) sladké smetany - možno dát méně nebo použít jen mléko
1 dl mléka
6 lžic strouhanky
1/2 - 1 menší květák
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji mírně osmahneme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a restujeme zhruba 10-15 minut. Pak do masa přidáme 5 lžic strouhanky.

  2. Pekáček vymastíme, vysypeme zbylou strouhankou, dáme polovinu masa, na to rozprostřeme uvařený a na růžičky rozebraný květák a na to dáme druhou polovinou masa. Pekáček přiklopíme - nebo dáme alobal a v troubě zapečeme.

  3. Po zapečení zalijeme smetanou s mlékem a rozšlehanými vajíčky, trochou solí a pepřem.

  4. Dopečeme, ke konci odkryjeme. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem. Chutná teplé s bramborem i studené s chlebem.

Poznámka

Tohle je první recept, který jsem se rozhodla poupravit. Dá se postupovat, jak je uvedeno výše, ale spíš doporučuji maso orestovat na cibulce, nechat trochu zchladnout a přidat hned všechno na začátku, tj. vejce, strouhanku, smetanu, mléko, sůl, pepř, zamíchat a ve vymaštěném pekáčku proložit květákem. Vyzkoušela jsem a výsledek se mi zdá lepší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené mleté maso s květákem

  • Frantiska Frantiska

    tak jsem udelala bez smetany a mleka, maso jsem neosmahla, ale pridala jsem do nej mrkev a majornaku ... moc nam to chutnalo

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    dekuji za rady :) jste moc hodne

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea:já ale většinou přidávám i vepřové, ale dám tedy kližce po xxx letech šanci ;-);-):-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    spagetka:Spagi ale zadní a kýta jsou dost suché

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Frantiska- přibližně jako Andrea,přední hovězí, pupek, krk,hrudí.
    Nepoužívám roštěnce,svíčkovou těch je škoda, ale ani zadní, to je suché.:-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    spagetka:A proč? Já ji fakt melu, sice se trochu zaneřádí mlýnek, ale mám ji nejradši:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    1974andrea:Fakt meleš kližku? Já si totiž vzpoměla na své kuchařské začátky, když jsem chtěla, aby mi řezník umlel kližku a on mi tvrdil, že to není dobrý nápad, od té doby jsem kližku už nikdy nemlela, používám kýtu nebo kvalitní zadní ;-);-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    netusim co je nožina :)to jako nohu?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Frantiska:Já osobně používám šťavnatou nožinu nebo kližku

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    rada bych vyzkousela, jen mam takovy problem. Nechci uz kupovat mlete maso, takže si ho namelu ... ale netusim jake hovezi by na takove pokrmy bylo nejlepsi ... muze mi nekdo poradit?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani R., to určitě udělej, já jsem to také dělala, měla jsem doma brokolici, tak se mi květák nechtěl kupovat a bylo to suprový.:-p;-)To ještě nedávno stálo maso, co teď stojí květák:-!To se zdá jak vymyšlená pohádka.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Určitě :-! Brokolice se podle mého hodí, jen to bude trošinku zelenější:-(( , ale jinak dobré:yes::-p

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Mńam, že by byl zítra oběd? No, ale květák je dneska kolem 60 kč. Možná by to šlo i s brokolicí?:-*

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    Tak jsem dneska maso orestovala na cibuli, nechala trochu zchladnout, přidala hned všechno tj. strouhanku, vajíčka, trochu smetany a trochu mléka, sůl a pepř, zamíchala a v pekáčku proložila květákem, dala jsem péct asi na 45 minut.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    vybusna, nic se neděje, mě mrzí, že to nebylo to pravé, co jsi od toho očekávala. Ale holt člověk musí vyzkoušet, aby věděl. A studené nám taky chutná. Ještě jsem mohla do receptu napsat, že kdo nechce smetanu, tak dá více mléka, ale to si už každý přizpůsobí podle svého.

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapečené mleté maso zapeceny kvetak s mletym masem květák s mletým masem mleté maso zapečené květák zapečený s mletým masem zapečený květák s masem zapecena brokolice s kvetakem karbanátky z mletého masa s květákem vepřové maso s květákem květák recepty zapečené mleté maso recepty kvetak zapeceny z mletym masem kuřecí maso s květákem zapékaný květák s mletým masem mleté maso recept zapečený květák s vepřovým masem mleté vepřové ´maso recept zapečený květák s mletým kvetak s masem recepty co udělat z mletého masa

Zapomněl/a jsem heslo