Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťovíková polévka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min

35 min (35 min příprava)

2. 6. 2009 08:31

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol518 mg
Sodík199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od tchýně, dělám jednou ročně-nemám šťovík vždy k dispozici, polévka je hustá a fakt dobrá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Hanka K.

24. 3. 2014 12:15

Miluju Bařt:-) babička umí nejlepší:-):-!:-!:-p

Sylvie

29. 11. 2013 16:44

Zavařený šťovík se dá koupit v ruských prodejnách a je v pohodě.

spagetka

4. 9. 2012 14:55

maris: ono to vznělo špatně, myslela jsem to tak, že prostě z těchto obyčejných bylinek, měla jsem napsat "tAKÉ TŘEBA Z...." vařilo všude, uvedeno jako příklad, a když se podíváš na podobný můj přidaný recept, uvádím to v poznámce, že se to vařilo i ze šnytlíku ;-);-)

maris

4. 9. 2012 13:59

spagetka: spagi - ale šnytlík / Schnittlauch / je pažitka;-):-)

spagetka

4. 9. 2012 13:25

Zdenka: ze šťovíku nebo také šnytlíku se odpradávna vařilo i v Jizerkách nebo Krkonoších, a určitě i v jiných oblastech, takže se nedá určit původ receptu, proto také tvrdím, že hlavně u starých receptů je hloupost hledat správný název, autor a pod., protože stejný pokrm se prostě v každém kraji jmenuje jinak a je podle těch obyvatel, co ho prostě vařej.

Zdenka

4. 9. 2012 13:15

Zdraví, tahle polévka není z východu,ale přímo z Volyně. Moje brababička se ještě s mou babičkou jako malým miminem přistěhovali na Moravu a ona ji vždy ráda vařila. Je luxusní a říkávala, že takhle ji vařili když byla chudoba a když bylo líp tak se vyvařoval spolu s brambory ještě kus uzeného masa!!
Navíc cibulku vždy nejprve osmahla pak tam přidala brambory na kostky, bobkový list, nové koření, sůl a vodu s uzeným. Nechala povařit do změknutí brambor a teprve pak se přidává na jemno nasekaný šťovík - ten se jen krátce povaří a pak se vlije smetana a na závěr nakrájená uvařená vajíčka na tvrdo. Je to luxusní... Kdo chce si ji lehce do solí a je fajn nakyslá. Ona jí říkala Šťovikový bařt!
:-)

Lo

24. 6. 2012 14:49

Perfektní jídlo z východu - říká se tomu boršč ;-) Vařívala mi ho babička a od dětství ho miluju :-)

petra

17. 2. 2010 19:14

Na tuto výbornou polévku jsem před lety chodila do restaurace a nemohla se jí nabažit,děkuji za recept,každý má jiný způsob,jak ji uvařit a myslím,že ta vaše je ta pravá,jak si udělat štovíkovou,už,aby bylo jaro a hurá na štovík,už se na ní moc těším,jen škoda,že se neprodává,jako špenát atd.:yes:

mardosa

2. 6. 2009 18:20

:yes::yes::yes:;-)

Bibinka

2. 6. 2009 10:34

Jollko, tu budu muse vyzkoušet a už i proto, že šťovíků je tady kol kolem spousta, tak nebude jan tak ladem;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šťovík recepty šťovík recept štovikova polivka recept na štovíkovou polévku stovik polevka stovikovy bart recepty štovik štovikovka recepty ze šťovík recept na šťovík recept šťovík stovikovy boršč štovík bařt polévka polevka stovik šťovíková polévka s uzeným recepty šťovík-polévky stoviokova polévka stobikova polévka recept štovikova polévka s bramborem

Suroviny: brambory, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, sůl, cibule, šťovík, vejce, smetana, mouka hladká, olej, vegeta, ocet

TopRecepty.cz

Šťovíková polévka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nx2K