

Pórková polévka s bramborem a kroupami
Suroviny
- 2 pórky
- 4 jarní cibulky
- 3 velké brambory
- česnek ( množství podle chuti, já jsem dala 4 stroužky )
- celerová nať
- cca 300 g uvařených krup
- majoránka
- zeleninový bujón nebo vývar
- sůl
- pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu
Do zeleninového vývaru dáme vařit brambory nakrájené na kostičky, po chvilce kolečka pórků a bílých částí cibulek a jemné plátky česneku.
Když je zelenina měkká, přidáme kroupy, zelené části cibulek, celerové listy, majoránku a necháme přejít varem.
Dochutíme a posypeme pažitkou nebo petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Kroupy si vařím do zásoby, naporcuji, dám zmrazit a potom už jen prohřeji v polévce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pórková polévka s bramborem a kroupami
-
Velmi lákavá polévečka
a moc se mi líbí nápad s kroupami.
+1
-
No mňamina...dcera se může utlouct, takže zařazuji do pravidelného jídleníčku
-
Jsem ráda, že jste si pochutnali, děkuju za vyzkoučení
-
dneska ji vařil přítel a je moc dobrá...
-
Hanko, já vařím pórkovou ještě krémovou, ale tato nám taky moc chutná. Jestli vyzkoušíš, dej vědět, jestli chutnala / doufám, že ano
/ a díky za bodík - brala bych i ten bodlák
-
Maris promiň, ssamozřejmě bodík, ty brďo ještě že jsem z toho neudělala bodlák..... ach ty překlepy
-
Maris, tak tuhle polévku neznám, do porkové kroupy nedávám, ale je to zas něco jinýho tak to vyzkouším
taky si dávám zamrazit kroupy, nebo když zbyde hrachová kaše, taky dám zamrazit a potom mám na polívku , máš bodák