Višně ve vodce
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 685 kJ / 4 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 4,50 g |
Vláknina | 12,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 681,25 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2019 18:26
Merylas: Já je mám, jako podešev.
12. 2. 2019 19:51
Veronika.Hrozna: Tak to je záhada i pro mě. Mám ještě pár sklenic višní naložených v alkoholu, tak jsem je omrkla. Višně určitě nejsou scvrklé tak, že by se nedaly použít. Tak si taky myslím, že to bude třeba odrůdou.
12. 2. 2019 12:23
casino: jednou jsem je dělala, ale s marcipánem, jako dárek do kytice k padesátinám. Na to, co to dalo práce, je snědli, nechci užít hrubší slovo, na můj vkus příliš rychle. Ale to je asi 15 let.
12. 2. 2019 12:15
Veronika.Hrozna: asi i dost záleží na odrůdě višní. Já nakládám zpravidla 3 čtyřlitrovky ze dvou stromů. Část je víc, část míň scvrklá. Takové množství samozřejmě v kuchyni neupotřebím, je to i pro mlsné huby otce, manžela i zetě. Dávám 2/3 vínovice a 1/3 rumu. Je to dost " ožralé"
12. 2. 2019 08:43
casino: Mě to právě chutná, jak to chytne hořkost a chuť od pecek! Sto lidí , sto chutí! Bublaninu taky dělám s peckami, kvůli té chuti od pecek.
12. 2. 2019 08:36
hospodyne: Tak ty moje ne, je to jako žvýkačka! Úplně tuhé. Když to vypeckuju, tak zůstane jen ta tuhá slupka. Asi to sleju a zůstane aspoň višňový likér. Ještě, že jsem neudělala víc, mám jen 10 malých skleniček.
11. 2. 2019 21:59
hospodyne:
S tím cukrem jste velice blízko klasické výrobě https://www.toprecepty.cz/recept/41293-prave-visne...
Veronika.Hrozna:
Rok se dají skladovat, ale po delší době to chytne příliš šmak po peckách a už to není prvotřídní
S tím cukrem jste velice blízko klasické výrobě https://www.toprecepty.cz/recept/41293-prave-visne...
Veronika.Hrozna:
Rok se dají skladovat, ale po delší době to chytne příliš šmak po peckách a už to není prvotřídní
11. 2. 2019 21:41
Veronika.Hrozna: myslím, že je naopak do kuliček můžete zabalit. Já je do dezertů používám hodně často a musím je chránit před chlapy, protože mi na ně chodí. Višně naložené do alkoholu scvrknou vždy, je potřeba je před zalitím pořádně prosypat cukrem, tím se to trochu zmírní. Na dezertech pro dospělé je to lákavé zpestření.
11. 2. 2019 21:24
casino: Aha! Tedy žádné dlouhé skladování višní! Uff! Měla jsem v plánu kokosové kuličky, ale ....... to tam nemohu dát! Jinak ten perník, co jsem pekla , doznal vaší karamelové šlehačky a ovoce /tam jsem chtěla dát i ty višně/! Tak jsem dala jenom kousek pomeranče a kolečko banánu vymáchané v dortovém želé.
11. 2. 2019 19:11
Veronika.Hrozna:
Elementary, milá Watsonová
No, patrně jde o difuzi přes polopropustnou blánu a dochází k vyrovnání koncentrace do rovnovážného stavu
Nebo, laicky řečeno: alkohol vysušuje
Elementary, milá Watsonová
No, patrně jde o difuzi přes polopropustnou blánu a dochází k vyrovnání koncentrace do rovnovážného stavu
Nebo, laicky řečeno: alkohol vysušuje
11. 2. 2019 18:49
Tento recept jsem dělala v létě. Teď včera jsem višně otevřela a jsou celé scvrklé, i když byly po celou dobu v rumu a vodce. Neumím si to vysvětlit. Záhada. Byly ve sklepě, tam je chladno a tma.
3. 7. 2018 07:18
Simona Skolakova: Simi, děkuji za důvěru a taky mám naloženo podle různých receptů .
2. 7. 2018 22:22
Tak jsem dnes založila na višně ve vodce podle tohoto receptíku,tak jsem zvědavá jak to dopadneAle né jen tento,udělala jsem podle vícero receptíkutak jen pak testovat ,který je lepší
24. 3. 2010 22:03
Václave
18. 3. 2010 07:24
Říkáme"Ovoco co se zdá, ale zradí" .HI HI. Už pár přátel jse nachytal na tu vodičku, že nevěděli, která bije. HI HI. +bodík 2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 14 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 36 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma třešně. Jak je zpracovat a využít
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
Další recepty
Tématické fráze: zavařování višní višně třešně ve vodce recepty z višní jak udělat višně v rumu co udělat z višní višně zavařování co z višní višně s vodkou visne s rumem domácí griotka z višní zavařování višně višně recepty visne v alkoholu višně recept naložené višně v alkoholu zavařování višní s rumem recept na sušené višně recept na zavařování višní švestky ve vodce
Suroviny: višně, cukr krupice, vodka, rum, koření hřebíček, skořice celá
Višně ve vodce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxYG
15 názorů