Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,99 g |
Tuky | 205,99 g |
Vláknina | 13,10 g |
Cholesterol | 879 mg |
Sodík | 3,13 g |
Sůl | 7,72 g |
Sacharidy | 165,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Moje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 7 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestková povidla
MAMA9903 před 43 minutami
Masová bulharka
Kajkajak před 1 hodinou
Bramboračka
ZdeKy před 3 hodinami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 3 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 3 hodinami
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 4 hodinami
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 4 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 6 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 6 hodinami
Tématické fráze:
knedlík do polévky,
tyrolská sýrová polévka,
vývar se spekovymi knedlíčky do polévky recept,
tyrolské knedlíčky do polévky,
knedlik v polevce,
polévkový knedlík,
tyrolský knedlík do polévky,
polévka se špekovým knedlíkem,
tyrolske spenatove knedl,
tyrolska polévka s knedlikem,
hovězí vývar se špekovym knedlíkem,
tyrolské polévky,
vyvar se špekovým knedlikem,
tyrolská polevka,
knedlik v tyrolsko,
tyrol knedl,
nejlepší špek. knedlíky ze sněhem z bílků,
polévka se špekovým knedlíkem recept,
špekový polévkový knedlík recept,
knedlik v polivce
Suroviny:
kost hovězí,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
mrkev,
cibule,
celer,
slanina,
olej,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
veka,
sůl,
mrkev,
sůl,
pepř mletý,
pórek,
petrželka
Komentáře (2)
Než jsem ji začal vařit, tak mančaft si ji dával v hospodě při cestě.
Podobně jako zde https://www.toprecepty.cz/recept/37870-cesnekova-p... se jedná spíše o přesnídávkovou polévku, ale pokud se podává jako součást menu, tak v obou případech vyvstává problém jaký zvolit druhý chod
Jaké další jídlo (bylo-li by jaké) by bylo podle vašeho gusta?
***
Vařím trošku jinak:
Na popuštěném špeku (nejlépe pruhovaném tyrolském, ale stačí i náš + uzené maso /šunka, klobása/, nebo anglická sl.) podusit cibuli (podle chuti až dohněda), pak přidat nakostečkované včerejší bílé pečivo a dělat do křupava. Protože mouky dávám víceméně symbolicky, tak se nedělám se sněhem (vejce trochu rozkvedlám v mléce) a i tak jsou knedlíky jako peříčko
Samozřejmě s hrstí petrželky! No, tedy když je zrovna doma, že
...a když máte v dosahu friťák v provozu (nebo hlubší pánev) a když v něm chvíli necháte knedlíky zaplavat si ještě před koupelí ve vývaru, tak pak je to to správné "maso"