Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 926 kJ / 3 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,99 g |
Tuky | 205,99 g |
Vláknina | 13,10 g |
Cholesterol | 879 mg |
Sodík | 3,13 g |
Sůl | 7,72 g |
Sacharidy | 165,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Moje poznámka
Tyrolská polévka se špekovými knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzqr
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 44 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 58 minutami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 3 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí prsa s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
knedlík do polévky,
tyrolská sýrová polévka,
vývar se spekovymi knedlíčky do polévky recept,
tyrolské knedlíčky do polévky,
knedlik v polevce,
polévkový knedlík,
tyrolský knedlík do polévky,
polévka se špekovým knedlíkem,
tyrolske spenatove knedl,
tyrolska polévka s knedlikem,
hovězí vývar se špekovym knedlíkem,
tyrolské polévky,
vyvar se špekovým knedlikem,
tyrolská polevka,
knedlik v tyrolsko,
tyrol knedl,
nejlepší špek. knedlíky ze sněhem z bílků,
polévka se špekovým knedlíkem recept,
špekový polévkový knedlík recept,
knedlik v polivce
Suroviny:
kost hovězí,
sůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
mrkev,
cibule,
celer,
slanina,
olej,
vejce,
mléko,
mouka hrubá,
veka,
sůl,
mrkev,
sůl,
pepř mletý,
pórek,
petrželka
Komentáře (2)
Než jsem ji začal vařit, tak mančaft si ji dával v hospodě při cestě.
Podobně jako zde https://www.toprecepty.cz/recept/37870-cesnekova-p... se jedná spíše o přesnídávkovou polévku, ale pokud se podává jako součást menu, tak v obou případech vyvstává problém jaký zvolit druhý chod
Jaké další jídlo (bylo-li by jaké) by bylo podle vašeho gusta?
***
Vařím trošku jinak:
Na popuštěném špeku (nejlépe pruhovaném tyrolském, ale stačí i náš + uzené maso /šunka, klobása/, nebo anglická sl.) podusit cibuli (podle chuti až dohněda), pak přidat nakostečkované včerejší bílé pečivo a dělat do křupava. Protože mouky dávám víceméně symbolicky, tak se nedělám se sněhem (vejce trochu rozkvedlám v mléce) a i tak jsou knedlíky jako peříčko
Samozřejmě s hrstí petrželky! No, tedy když je zrovna doma, že
...a když máte v dosahu friťák v provozu (nebo hlubší pánev) a když v něm chvíli necháte knedlíky zaplavat si ještě před koupelí ve vývaru, tak pak je to to správné "maso"